Video: Arctic Race of Norway. Se kart over alle etappene nederst i saken.

Fauske får æren av å være startby på årets første etappe av Arctic Race of Norway. Mens Rognan blir målby på den samme etappen.

Ordføreren jubler

- Vi er veldig fornøyde. Vi er gode til å arrangere i Fauske. Det har vi vist med NM på ski og VM i dans. At vi nå får være åpningsby i Arctic Race i 2016 ser vi på som en stor tillitserklæring. Vi skal lage en folkefest som sent blir glemt, lover ordfører Jørn Stene (Felleslista).

LES OGSÅ: - Skal bli det beste Arctic Race noensinne

Den første etappen går av stabelen torsdag 11. august. Starten skjer altså på Fauske, deretter går ferden inn til Bodø hvor rytterne snur, sykler ut av byen og setter kursen mot Saltstraumen. Deretter skal rytterne klatre over Kvikstadheia passere Misvær og videre over Ljøsenhammeren, før kursen stakes ut mot Rognan, som altså er målby.

Fjerde og siste etappe starter på selveste Polarsirkelen på Saltfjellet. Derfra setter rytterne kursen inn mot Bodø. I jubileumsbyen legges det opp til en spennende rundløype som skal sykles flere ganger. Dermed ligger det an til en skikkelig folkefest, hvor publikum får mulighet til å se rytterne passere flere ganger.

Krevende etapper

Etappe to og tre foregår i sin helhet på Helgeland. Etappe to starter i Mo I Rana. Etter starten følger rytterne E6 mot Finneidfjord og Bjerka i retning Korgfjellet. Den gamle riksveien over Korgfjellet skal forseres før rytterne setter kursen mot Mosjøen. Deretter sykler feltet i retning Sandnessjøen. I byen ved De sju søstre skal rytterne gjennomføre noen runder før det blir målgang.

Tredje etappe har start på Nesna. Deretter settes kursen mot Mo I Rana. Rytterne skal en tur inn mot Umbukta og snu, forså å sykle inn til byen under Polarsirkelen. Videre går ferden igjen i retning Finneidfjord og Bjerka. Målgang på denne fjelletappen blir oppe på Korgfjellet. Dermed blir det ikke bare-bare for spurtkanoner som Alexander Kristoff å stikke av med sammenlagtseieren.

Starten går 11. august

Arctic Race of Norway-sirkuset ankommer Bodø allerede tirsdag 9. august. Dagen etter blir det en storstilt presentasjon av samtlige lag som skal sykle 2016-utgaven av Arctic Race of Norway.

Torsdag 11. august braker det hele løs på Fauske. Da slippes rytterne løs i fri dressur og fire spennende etapper i nordnorsk natur skal gjennomføres.