Nå får sykepleiere journalen din på mobil

Korridor på sykehus. Korridorer. Helsevesenet.
Sykepleier - lege på jobb. Arbeidspress. Stress på arbeidsplassen. Trøtt. Vaktplaner. Turnuser. Vaktturnus. Nattevakt. Helsepersonell.
FOTO: SCANPIX

Korridor på sykehus. Korridorer. Helsevesenet. Sykepleier - lege på jobb. Arbeidspress. Stress på arbeidsplassen. Trøtt. Vaktplaner. Turnuser. Vaktturnus. Nattevakt. Helsepersonell. FOTO: SCANPIX Foto:

DEL

Telenor og DIPS går nå sammen om å utvikle en mobil løsning som forenkler hverdagen til sykehusansatte.

– Vi ønsker å bidra til at leger og sykepleiere får mer tid med pasientene. Ved å ta i bruk mobile løsninger kan helsepersonell kunne dokumentere og gjøre oppslag fra mobilen. Vårt bidrag er å levere mobil infrastruktur, mobiltelefoner og legge til rette for sikker distribusjon av data, sier Ove Fredheim, leder for Telenors bedriftsdivisjon i en pressemelding fra Telenor.

DIPS AS er Norges ledende leverandør av e-helsesystemer og leverer elektronisk pasientjournal til alle sykehus i Helse Sør-Øst, Helse Vest og Helse Nord i tillegg til de fleste private sykehus i Norge.

Pasientjournal på mobil

I norske sykehus er personsøkere fremdeles et viktig verktøy. Kun 20 prosent av de rundt 139.000 ansatte ved landets sykehus bruker i dag mobiltelefon som arbeidsverktøy. Den nye løsningen vil gi tilgang til pasientjournalen på mobil.

– Løsningen vi utvikler sammen med DIPS vil understøtte endringsprosessene som sykehusene står ovenfor knyttet til digitalisering, modernisering, økt mobilitet og enklere arbeidsprosesser, sier Ove Fredheim i pressemeldingen.

Klar i 2018

Løsningen vil innføres på toppen av eksisterende systemer som finnes i sykehus, og kan dermed realiseres uten omfattende IKT-prosjekt. Tjenesten vil være klar i løpet av året.

– Sammen med Telenor kan vi snart tilby et verktøy som vi mener vil gi en enklere hverdag for klinikerne og frigi tid til å være mer til stede for pasientene, sier Tor Arne Viksjø, administrerende direktør i DIPS.

Artikkeltags