Savnet kvinne på Kebnekaise fremdeles ikke funnet. Leteaksjonen måtte avbrytes på grunn av dårlig vær

Artikkelen er over 2 år gammel

Kvinne savnet på Kebnekaise.

DEL

En kvinne er savnet på Sveriges høyeste fjell Kebnekaise i Nord-Sverige. Torsdag morgen har svensk politi vært i kontakt med redningsetatene for å finne ut når søket etter kvinnen kan gjenopptas. Været på stedet er dårlig, med kraftig vind og snøbyger.

I en oppdatering klokken 09.36 meldte politiet i Sverige at redningsaksjonen gjenopptas så snart været tillater det, skriver Fremover.

Til avisen Norrländska Socialdemokraten forteller politiet torsdag morgen at det har kommet en halv meter snø.

Noen av fjellrederne har overnattet i en hytte i fjellet for å kunne gjenoppta søket når været blir bedre.

Savnet siden onsdag

Kvinnens turfølge meldte henne savnet ved 15.27-tiden onsdag. Da fortalte turfølget til politiet at kvinnet var et sted langs turløypen opp til toppen, og politiet fikk melding om at kvinnen trengte hjelp.

Politiets helikopter og fjellredere fra den alpine fjellredningsgruppen rykket ut til stedet for å lete etter kvinnen.

Måtte avbryte redningsaksjonen

Like etter klokken 19 på kvelden ble leteaksjonen avbrutt på grunn av for dårlig og farlig vær, med hard vind og snøbyger.

Til avisen Norrländska Socialdemokraten forteller vakthavende befal ved politiets operasjonssentral Johan Aittamaa, at de ble tvunget til å avbryte søket på grunn av snøstormen. Sikten var svært dårlig. Det var vind opp mot 19 sekundmeter på stedet.

– Den alpine redningsgruppen som normalt er det beste vi har, har blitt tvunget til å snu. Det er ikke mulig å være ute i leteområdet lenger, fortalte Aittamaa til NSD ved 20.40-tiden onsdag.

Ifølge opplysningene politiet fikk onsdag kveld, måtte turfølge forlate kvinnen cirka 3–4 kilometer fra fjellstasjonen – langs vestre sti. Det er ukjent hvor fjellvant kvinnen er.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken