Det er ikke lenger håp om å finne det savnede i live

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå søkes det etter antatt omkommet

DEL

Klokken 10.10 lørdag formiddag ble Hovedredningssentralen Nord-Norge varslet om at et besetningsmedlem på KV Nordkapp var savnet.

Den savnede er en mann som var i førstegangstjeneste i kystvakten. Det ble igangsatt et omfattende søk, med to fly, et helikopter og flere båter. Ifølge TV2 var også et russisk skip satt inn i søket. Ut på kvelden lørdag ble flysøket avsluttet på grunn av dårlig sikt i området, mens søket til havs fortsatte.

De to kystvaktskipene «Nordkapp» og «Barentshav» har søkt i hele natt. Søndag formiddag bekrefter Sjøforsvarets pressetalsmann Endre Barane til Avisa Nordland at det ikke er gjort noen funn foreløpig.

– Det har vært lett i hele natt, men med negativt resultat, sier han.

Antatt omkommet

Søket etter det savnede besetningsmedlemmet fra KV Nordkapp fortsatte frem til morgentimene søndag 6. mai, men uten funn. Det regnes nå ikke lengre som mulig å finne den savnede i live, så redningsaksjonen gikk klokken 0900 over til å være et søk etter antatt omkommet. De sivile fartøyene er dimittert, mens de to kystvaktfartøyene Nordkapp og Barentshav fortsetter søket, skriver HRS i en pressemelding.

Forsvaret har informert savnedes pårørende.

Søk etter antatt omkommet-ordningen administreres av politiet. Ansvaret for søket ligger derfor nå hos Nordland politidistrikt, og Hovedredningssentralen Nord-Norge har avsluttet sitt engasjement i saken.

- HRS NN er svært takknemlig overfor alle de fartøyene som gikk ut av fisket for å delta i søket. Et stort antall fartøyer, i all hovedsak russiske, bidro til at det var mulig å få gjennomført søket, avsluttes pressemeldingen.

Artikkeltags