Suksess for festivalen på øya: - Jeg er så imponert

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fårefestivalen ble arrangert på Røst 8. - 10. november, og ble en stor suksess. Målet med festivalen var ifølge arrangøren å samle gode krefter og matinteresserte til en seanse innenfor økologisk og bærekraftig matproduksjon.

– Gjestene fikk være med ut på holmene for å se til sauene. Jeg er utrolig stolt og glad, for å bo på ei øy som Røst hvor vi kan skape så gode og nære møter mellom mennesker. Tusen takk til alle frivillige som stilte opp. Dette er bare begynnelsen, sier Kari-Anne Nilsen.

Også festivalreporter Kathrine Sørgård er imponert over hva festivalen har fått til.

– Jeg er så imponert over hva Kari-Anne har fått til. Det er på små plasser store ting skjer, i småskala. Herfra har jeg med meg store, nære opplevelser og en forsterket respekt for alle som prøver å få ting til å skje i små samfunn, sier Sørgård som pratet med flere deltakere.

Naturlig å bli med

En av aktørene under årets Fårefestival var Myken Destilleri.

– Som "nærmeste" nabo var det helt naturlig for oss å ville være med når det gjøres satsinger her ute, sier Roar Larsen.

– Vi har jo veldig mange felles utfordringer som kanskje ikke er like fremtredende for landfaste samfunn. Noe av det flotte på Røst er det store spennet. Fra høykultur som opera, via billedkunst til lokale helter i høykvalitetskaraoke på kvelden.

I likhet med festivalreporter Sørgård skryter Larsen av arragøren.

– Kari-Anne er jo et fyrverkeri av en dame, med så høy kvalitet i både produksjonsmåte og i resultat på varene sine, at hun og Røst fortjener etterhvert et mye større publikum. Noe av det som er så flott er at det meste bygger på de gamle tradisjonene og håndverk og historie i Røst, og at det ser ut til å kunne være en fremtid i å fortsette utvikle på en fornuftig måte, sier ham.

Trude Tokle i Myken Destilleri er også fornøyd med oppholdet på Røst.

– Fantastisk

– Å komme til vakre Røst, der himmel og hav møtes i myke flotte vinterfarger, og bli tatt imot med åpne armer av varme og gjestmilde øyboere, det var helt fantastisk. Nydelig mat med får i alle varianter, og opera og kunst i tillegg - kan det bli bedre?, sier hun.

– Fårekjøtt er like godt som lammekjøtt, sier Kari-Anne Nilsen.

– Det egner seg godt som kjøttdeig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken