For hva i helvete er det som gjør at jeg som personlig trener ikke kan ta med meg én kunde inn i ett lokale som jeg eier og trene alene under kontrollerte forhold hvor alle smitteverntiltak er ivaretatt?? Gi meg en god forklaring, eller la meg gjøre jobben min!

At staten nå driver systematisk uthenging av treningsbransjen og en ufravikelig lockdown av alle innendørsaktiviteter utført av fagfolk helt uten logikk eller sunn fornuft er til å bli gal av.

Trenere og treningssenter-eiere over hele landet gjør nå sitt beste for å overleve situasjonen karrieremessig, sosialt og økonomisk. Vi er så kreative som overhodet mulig, pøser ut økter på web, flytter treningene utendørs i all slags vær og utvikler nye konsepter for kundene våre. Men hvorfor må det være slik?

Jeg har i løpet av den siste uken snakket med flere involverte parter og prøvd å få et fornuftig svar, men nei, det er det ingen som har. For faktum er at tilsynelatende uten hensyn til smittevern har staten bestemt at all trening innendørs, utført av profesjonelle fagfolk i treningsbransjen vel og merke, er ulovlig.

For det er ikke slik at det er ulovlig for alle eller at alle bransjer som praktiseres med store folkemengder fremdeles må holde stengt. Idretten og fysioterapeutene for å nevne noen får lov til å trene innendørs. Så lenge de ikke er mer en 20 personer og holder avstand til hverandre, kan de bruke felles utstyr og nærmest dure i vei som de vil.

Og du må gjerne samle venninnegjengen og danse salsa hjemme i stua over en seks-sju flasker champagne, eller gå på bar, drikke øl og se fotballkamp med gutta. Ja for all del, vær sosial. Bare ikke gå på trening med noen som har dette som yrke, der setter vi ned foten. Dette er farlig.

Om du vil ha en oppskrift på hvordan du fjerner tillitt til autoritetspersoner så ber du dem ta avgjørelser som frarøver folk arbeide sitt og bryter dem ned økonomisk, uten å oppgi en fornuftig årsak.

Bare fordi de har evne og vilje til å gjøre det. Vær så god, og skål.