Gå til sidens hovedinnhold

Studiet i Bodø planlagt startet opp igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Nord universitet planlegger igjen opptak til bachelorstudiet i journalistikk neste høst, etter to års avbrudd. Bakgrunnen er ønsker fra lokale redaksjoner.

Ifølge fagbladet Journalisten vil studiet nå få mer praksis i de lokale redaksjonene. Planen er å få både bachelor- og masterutdanning godkjent i november.

– Vi skal anstrenge oss til det ytterste for å utdanne kvalifiserte journalister, både til Nord-Norge og resten av landet, sier Bengt Morten Engan, studieprogramansvarlig for journalistikk ved Nord universitet.

Det har ikke vært opptak til journalistutdanningen i Bodø de siste to årene. Det har gjort at flere redaktører i Nord-Norge har fryktet for rekrutteringen.

– Den største utfordringen vi har som lokalavis, er å rekruttere kompetent arbeidskraft. Vi ser at det er vanskeligere og vanskeligere å få tak i folk, sa redaktør Geir Arne Glad i Helgelendingen.

Utdanningen har også høstet omfattende kritikk. I en kommentar i Avisa Nordland gikk tidligere sjefredaktør Thor Woje kraftig til verks og kalte fagmiljøet på utdanningen hårsår for kritikk.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.