Gå til sidens hovedinnhold

Studentby i Skavdalslia

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er nesten så man ikke tror det man leser:

Bodø Nu:«Student rapporter om ville tilstander på Mørkvedlia: – det har vært et helvete; AN:«Kristian (25) fyrer løs mot festbråket i boligene; – totalt anarki; direktør i Studentinord Kristian Brunsvik Olsen: «Vi kjenner til at det har vært en del fest og moro der oppe», og «Det har en tendens til å roe seg ned utover høsten» ...

Samme direktør som altså vil bygge en ny studentby som skal huse i størrelsesorden 250–300 beboere plassert midt i, og vegg i vegg, med eksisterende bebyggelse i Skavdalslia som utelukkende består av eneboliger oppført i samme tidsepoke som studentboligene. Antall beboere i studentbyen vil langt overgå antall «faste» beboere.

Om dette sier direktøren:» Vi har i lengre tid sett behovet for å videreutvikle boligene. Derfor har vi brukt god tid på å lage et konsept vi kaller ‘Nabolaget’. Vi skal lage et godt og inkluderende miljø for studentene, men samtidig integrere naboene i området på en god måte». «På tide», sier direktøren, om å sanere de eksisterende studentboligene og bygge nytt!

De omtalte, integrerte naboene ble aldri integrert av direktøren verken i planleggingsfasen eller etter lanseringen av utbyggingsplanen som forårsaket unisone protester både via media og rundt 100 skriftlige innsigelser levert utbygger og Bodø kommune. Disse innsigelsene er tilgjengelige via Bodø kommunes nettsider og viser et betydelig engasjement fra beboerne i Skavdalslia som uttrykker sterk bekymring for sitt framtidige bomiljø samt fremmer et stort antall relevante og konkrete innsigelser.

En slik integrering er ikke ønsket av naboene i Skavdalslia og direktøren bør nå bruke alle sine krefter på å integrere Mørkvedlia studentpark i sitt nabolag på en bedre måte samt finne et bedre egnet sted for ytterligere studentboliger enn å rive fullt brukbare og godt integrerte studentboliger i Skavdalslia. Dette siste må gjøres i samarbeid med Bodø kommune som må ta både ansvar og regi for å utvikle en helhetlig og samfunnsriktig løsning.

Av Nabolaget

Kommentarer til denne saken