Gå til sidens hovedinnhold

Strømselskapene er Norges svar på Russlands oligarker

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag 11. februar inviterte Fredrik Solvang til debatt om strømmen og dagens priser. I utgangspunktet heter det at vår felles gode strøm og fossekraft skal være akkurat det, et felles gode.

Slik er det slett ikke blitt.

Ikke mindre enn 130 forskjellige aktører har vi fått som driver med kjøp og salg av denne varen som vi alle må ha tilgang på. Dette er altså selskaper som ikke skaper nye verdier for landet. De gjør det kun dyrere og mer byråkratisk for oss alle.

Hvert av disse selskapene hadde så en mengde forskjellige avtaler og ingen av disse avtalene var like. Folk skal altså forholde seg til mer enn 1000 ulike avtaler rundt om hos de forskjellige aktørene. Imidlertid var det én aktør som fikk presentere sitt tilbud. Den gikk enkelt ut på å betale 39 kr pr mnd. + netto strømpris. Hvis alle i Norge hadde gått inn på denne avtalen så hadde samtlige av de resterende 129 selskaper forsvunnet. Du og meg hadde da fått flere millioner kroner billigere strøm.

Hvorfor har dette fått lov til å utvikle seg slik?

Har vi bruk for flere enn to aktører som videre foredler melk som bonden produserer? Tenk om vi skulle hatt 130 forskjellige aktører med 10 sorter melk som du skulle sammenligne pris på. Vi trenger selvfølgelig ikke mer enn Tine og Q meieriet.

Ei heller trenger vi 130 slike aktører som fordyrer vår strømregning.

Dette gagner ikke Ola og Kari nordmann og overhodet ikke vårt lands økonomi. Hvor har vi sett slik forvaltning tidligere?

Jo i Russland der venner av tidligere president og nåværende Putin har delt ut fellesskapet sine oljeressurser for så å få deler av dette plassert på egen konto.

Putin er nå verdens rikeste mann på bekostning av folket.

Solvang forklarer hvorfor han ikke kunne ta med saker som ACER og strømkabler i denne omgang, da måtte han hatt debatt i flere dager. Har vi så politikere som er villig til å rydde opp i dette? Nei det har vi dessverre ikke. Vi må nok leve med Russiske tilstander i vår strømforvaltning.

Disse strømselskapene er Norges svar på Russlands oligarker. De har stjålet våre felles goder og beriker seg selv akkurat som det skjer i Russland olje resurser.

Kommentarer til denne saken