Gå til sidens hovedinnhold

Strømregningen er rystende lesning

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har nylig mottatt strømregningen for januar og februar. En rystende lesning! For det første er strømprisen astronomisk og for det andre er jo nettleia like astronomisk! Kan det være riktig at nettleverandøren tar seg like mye betalt som strømleverandøren? For øvrig tror jeg dette bare er begynnelsen. Det ser ut til at harmoniseringen til EU gjennom Acer er begynt. Vi som ligger i EU definerte arktiske områder skal altså betale like mye for strømmen som resten av EU, som ligger langt sør for det arktiske området?

Videre hørte jeg en økonom som uttalte seg om at vi, vanlige strømabonnenter må påregne å betale for den strømmen som en framtidig batterifabrikk på Mo eller Fauske vil bruke i sin produksjon! Et estimat er beregnet til et årlig kraftbehov på 2500–3000 GWH. En skal være bra blåøyd om en tror at dette behovet ikke rammer deg og meg. I tillegg går det meste av ev. profitt ut av landet.

Det er på tide at folk våkner opp og ser på hva som skjer med landet vårt. Skal kraften hentes fra vindkraft, så vil dette bety enorme inngrep i vår vakre Nordlandsnatur. Tenk tanken av synet av vindmøller på hvert høydedrag langs Nordlandskysten! Jeg grøsser ved tanken!

Kommentarer til denne saken