Støtte til to nærbutikker i Hamarøy

Gjenåpnet: Tranøy landhandel ble gjenåpnet i fjor etter konkurs. Når har butikken fått støtte til utvikling av sin virksomhet.

Gjenåpnet: Tranøy landhandel ble gjenåpnet i fjor etter konkurs. Når har butikken fått støtte til utvikling av sin virksomhet. Foto:

To nærbutikker i Hamarøy kommune har fått tilsagn om statlig støtte gjennom Merkur-programmet.

DEL

Hamarøy: Tilskuddet gjelder for andre halvår av 2020.

Tranøy landhandel har fått 85.000 kroner og Storjord servicehandel 78.000 kroner, begge i investeringsstøtte til utvikling av butikkene.

Merkur er Kommunal- og moderniseringsdepartementet sitt program for utvikling av distriktsbutikker. Merkur arbeider for at folk i distriktene skal ha en nærbutikk av god kvalitet, med godt utvalg av dagligvarer og mange tilleggstjenester. Kjøpmenn får tilbud om rådgiving og kompetanseheving, i tillegg til støtte til viktige investeringer.

Nærbutikken er viktig for at folk skal bu og trives på bygda. Uten tilgang på en nærliggende dagligvarebutikk er det vanskelig å få folk til å bosette seg utenfor byer og tettsteder. Butikken er også en viktig møteplass i lokalsamfunnet, understrekes det i forbindelse med tildelingen av midlene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken