Ble hengt ut i svensk presse. Nå møter Virtanen i Stormen

Oslo  20190429.
Fredrik Virtanen har skrevet boken "Uten nåde" om å bli fanget i Metoo-vinden i Sverige.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oslo 20190429. Fredrik Virtanen har skrevet boken "Uten nåde" om å bli fanget i Metoo-vinden i Sverige. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mee Too-debatten raste over hele verden - og Sverige. I nabolandet ble journalisten Fredrik Virtanen hengt ut i en voldtektssak som var henlagt. Han fikk sparken fra Aftonbladet, men skrev en bok i etterkant. Den ville ingen svenske forlag gi ut, men norske Gloria forlag ga den ut, skriver litteraturfestivalen Det Vilde Ord i ei pressemelding.

- Virtanen har fått meget gode kritikker og i Stormen møter han kritiker og kommentator Anki Gerhardsen, skriver de.

8. oktober sparkes festivalen i gang i Stormen.

- Professor og litteraturforsker Nils Magne Knutsen åpner festivalen med sin nye bok om Petter Dass, som også tar for seg dikterpresten som humorist. Fra Bodø kommer debutanten Elin Hansen med sin roman om hekseprosessene i Finnmark: «Ildtunger». Hun skal bokbades av festivalleder Ronald Nystad-Rusaanes.

Onsdag er det foredrag fra arktiske og prisbelønte forfatteren Ilona Wisniewska med «Nord sett fra øst».

- Nordland sett fra Italia får vi når den italienske geopoeten Davide Sapienza møter professor Steinar Aas. Kvelden avsluttes med at Terje Berg utfordrer Bodø Rythm Group i det Bodøartisten har kalt: «Tegn en by. En musikalsk skildring av outsiderrollen med observasjon og nysgjerrighet», går det fram av meldingen.

Siste kveld skal Torgrim Eggen presentere Axel Jensen.

- Lyriker, tekstforfatter og journalist Håvard Rem møter Eggen til bokbad om biografien «Axel». Håvard Rem har også styringen når den nordnorske låtlyrikken skal debatteres i panelet bestående av Sylfest Lomheim og artistene Joddski, Ingeborg Oktober og Ingvild Austgulen fra Opphav. Festivalen avsluttes med en litterær musikalsk konsert: Kari Harneshaug og «Patti Smith på norsk».

Artikkeltags