Stormen bibliotek har vunnet bibliotekprisen for Nord-Norge. Det skriver Norsk bibliotekforening i en pressemelding.

Bibliotekprisen for 2017 deles ut av Norsk bibliotekforening Nord og fylkesbibliotekene i Finnmark, Troms og Nordland.

Prisen gis til en person eller et bibliotek som har "markert seg i biblioteklandskapet, eller som har gjort en spesiell innsats for å synliggjøre biblioteket i lokalsamfunnet".

Stormen bibliotek i Bodø har et markant arkitektonisk uttrykk, og treder tydelig frem som en del av det åpne, offentlige byrommet. Sammen med konserthuset har biblioteket bidratt til et kulturelt løft, og Bodø ble kåret som landets beste kulturkommune i 2017, heter det i pressemeldingen.

Spesielt fremstår Stormen bibliotek som en aktiv debatt- og formidlingsarena med flere arrangementer i uken. Det er arrangementer for store og små, og innholdet spenner vidt fra helserelaterte temaer til grafiske verksted. De romslige lokalene gjør også at biblioteket fungerer som en arena for visning av kunst. 

Stormen er involvert i mange interessante tiltak. Etableringen av samisk språksenter. Litteraturfestivalen Det vilde ord. Og i 2018 skal Stormen bidra i gjennomføringen av en internasjonal dokumentarfilmfestival med fokus på menneskerettigheter. 

Juryen vektlegger at Stormen bibliotek og Bodø kommune er med andre ord verdige vinnere av Bibliotekprisen for Nord-Norge 2017.