Tverbaks gode fortelleregenskaper holder deg likevel engasjert hele veien

Emilie Tverbak gjorde sine saker godt.

Emilie Tverbak gjorde sine saker godt. Foto:

Av

Fly Med! Skarvene Fra Utrøst

DEL

Lørdags formiddag var det urpremiere på forestillingen «Fly Med!», en egenprodusert storsatsning fra Stormen konserthus.

Stykket er basert på boken ved samme navn av Linda Lillevik, som igjen har bearbeidet fortellingen fra et gammelt nordnorsk eventyr til en mer moderne form.

«Fly med!» er et klassisk, nordnorsk sagn som handler om en fattig fisker som holder på å forlise utenfor Værøy i Lofoten. Han blir berget av tre

underlige, skøyeraktige fugler. I stormen viser de ham vei til huldreøya Utrøst, et underjordisk paradis i havet, hvor alle går kledt i blått.

Emilie Tverbak står for både skuespill, sang og narrasjon godt hjulpet av et solid band bestående av dyktige lokale musikere. Bodø domkirkes jentekor gjør også en fantastisk jobb i det som må sies å være forestillingens høydepunkt – musikken. Fra den funky «Trur Du Vi Lyg» til den dramatiske låten om draugen. Kun en tangvase der hodet skulle vært.

Ola Bremnes tekster er inspirerende og fremføringen hans fin selv om han ikke akkurat er noen Fred Astaire.

Historien er ikke spesielt original og Isaks historiebue er noe forutsigbar, men Tverbaks gode fortelleregenskaper holder deg likevel engasjert hele veien.

Det er også en nødvendighet – scenografien er nøktern og underbygger eller forsterker handlingen i liten grad. Forestillingen kunne i så henseende like gjerne vært fremført på torget; her er få scenerekvisitter eller forseggjorte kostymer. Det overlater igjen mye til fantasien, i tillegg får Pias ballettstudios dansere anledning til å skinne når de tilfører scenene stemning igjennom dans.

Noe mer visuelt smågodt hadde ikke skadet - gjerne basert på Dagfinn Bakkes llustrasjoner, spesielt for de med mindre levende fantasi.

Regien av Anders Alterskjær er stram, og danserne får også vist frem sine dramatiske evner mot slutten av forestillingen. Når draugen skriker høres en veltimet portamento fra gitaren i hjørnet.

Det er slike detaljer som gjør «Fly Med!» til en sjarmerende forestilling hvor profesjonelle og amatører forenes i noe som helt sikkert vil slå an rundt om i det ganske land.

Publikum: Fullt Hus

Artikkeltags