Gulskogen skolebibliotek, Biblo Tøyen og Stormen bibliotek er nominert til den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Vinneren blir utropt 11. januar 2018.

- Det er tre sterke kandidater i år. De jobber moderne og fremtidsrettet, og i år vil vi særlig legge vekt på det viktige arbeidet blant barn og unge, sier juryens leder Mariann Schjeide i ei pressemelding.

Norsk Bibliotekforening er en interesseorganisasjon for alle slags bibliotek og bibliotekbrukere. Siden 1988 har Årets bibliotek-prisen blitt delt ut til en rekke ulike bibliotek. I år kom det inn forslag på 25 bibliotek, og det var vanskelig å velge bare tre som skal nomineres, heter det i omtalen fra bibliotekforeningen.

Juryen består av Geir Jørgen Bekkevold (stortingsrepresentant for KrF), Bjørnar Moxnes (stortingsrepresentant for Rødt), Tom Egeland (forfatter), Live Rasmussen (Realfagsbiblioteket, fjorårets vinner) og Mariann Schjeide (leder Norsk Bibliotekforening).

Her er juryens begrunnelse for Stormen bibliotek:

Som et fyrtårn lyser Stormen bibliotek ikke bare opp Bodø, men også regionen rundt seg. Et stort bibliotek kan selvfølgelig satse mer enn et lite bibliotek i havgapet, men Stormen utmerker seg med sin evne til å inspirere andre til å drive by- og bygdeutvikling.

Helt siden åpningen for tre år siden har de etablert seg som en dagsaktuell møteplass for menneskene i og rundt Bodø. Besøkstallet er faktisk firedoblet sammenlignet med det tidligere Bodø bibliotek.

Biblioteket ligger i kulturkvartalet Stormen, og samarbeid ligger i bibliotekets ryggmarg. På en eksemplarisk måte knytter de til seg samarbeidspartnere fra det offentlige og det private. Disse er med på å lage et godt program på sine interesse- og kunnskapsfelt. Noen er inne ukentlig, andre månedlig og noen med årlige festivaler.

Stormen bibliotek har satset på prosjekter for barn og unge. Biblioteket har en egen koordinator for arrangementer og aktiviteter, som planlegger, utvikler og gjennomfører sammen med ungdommene selv. Biblioteksjef Trud Berg har arbeidet målrettet for å utvikle et moderne bibliotek med mange funksjoner, som tar på alvor rollen som et lokalt litteraturhus.