Vet redaktøren at Stormen er arbeidsplass for et hundretalls personer? Hvordan er det for lys-og lydteknikere, renholdere, publikumsverter, produsenter, Bodø rhythm group og musikerne i Bodø sinfonietta å stadig høre at de er verdiløse, uinteressante, eller for å bruke fotballspråket: spiller rævva fotball?

De fortjener bedre. Mye bedre.

Det øves, produseres og framføres konserter med ulike ensembler hele året, først og fremst med akustisk musikk.

Hver fredag er det stinn brakke på lunsjkonsertene.

Orkesteret har egen barneminister, som sørger for arrangement spesielt tilrettelagt for barn, bl.a med åpen dag hver høst, der barn og unge får lære om og prøve ulike instrumenter, og familietilbudet Lørdag i Stormen.

Siste tilskudd initiert av Stormenmusikere er Bodø beat, en egen slagverkfestival, som arrangeres for andre gang i mai 23.

Arktisk Filharmoni samles og øver for 8-10 større produksjoner hvert år, noen også med turnéer både i inn- og utland, og de har gjort flere plateinnspillinger i Stormen.

Musikerne er på internasjonalt toppnivå, og mange kan ta solistoppdrag hvor det skulle være. Det er nok å nevne konsertmester I Oganes Girunyan og pianist Yegor Shevtsov. Eller våre "egne" fløytister, Elisabeth K Eide og Ellen M Jenssen.

At det ikke foregår egne produksjoner i Stormen er feil. Hva med Nøtteknekkeren? Førjulsforestillingen 2022 var strålende, med dansere på alle nivå fra Pias Ballett og med "levende musikk" fra Arktisk Filharmoni.

I vårprogrammet for Stormen, som kom til alle AN-abonnenter i går, finnes et 20-talls konserter på Sinus, der Bodø blues klubb eller AdLib er arrangør for de fleste.

Sinus lokalt er et nytt tilbud for lokale band og artister, der de får bruke scenen gratis.

Kulturinteresserte både i resten av landet og internasjonalt har for lengst merket seg hva som leveres i Stormen. På høy tid å framsnakke dette også lokalt, ikke devaluere eller neglisjere, som nå.