Newtonlærer Bjørnar Pettersen er svært glad for at han har klart å kapre «Stjernestøvets gudfar» til å holde foredrag om mikrometeoritter, ifølge kommunens hjemmeside.

–Jon Larsen er på sin avskjedsturné med gruppa Hot Club de Norvège, og passerer Straumen på vei sørover til konsert på Fauske samme kveld. Newton Sørfold var snar med å forsøke å få en avtale med ham, og Jon Larsen stiller velvillig opp med dette spennende temaet, forteller Bjørnar Pettersen.

Larsen vil vise bilder og fortelle historien om hvordan han for få år siden gjorde dette fenomenet til allemannseie verden over.

Samtidig forbløffet han verdens forskere, også NASA, med sine metoder for å forske på hvordan stjernestøv fra verdensrommet befinner seg overalt hvor vi ferdes.

– Du har sannsynligvis støv i takrenna hjemme som kommer fra et annet solsystem, og som er eldre enn jorda, sier Pettersen ved Newton Sørfold som har forsøkt å følge Jon Larsens oppskrift ved å ta bilder i mikroskop av det de mener er funn av mikrometeoritter, hentet med magnet på skoleplassen ved Straumen skole.

– Nå er vi er spent på om Jon Larsen kan verifisere at vi faktisk har rett, sier Pettersen, som gleder seg til møtet med stjernestøvets gudfar.