1. august åpner overgangsvinduene i en rekke land, inkludert Norge. Det gjør at mange kanskje lurer på hva som eventuelt kommer inn og ut av stadionportene på Aspmyra.

I onsdagens nedtelling til kvalikkampen mot Valur, pekte tidligere trener og spiller i Glimt Cato Hansen på hva han mener bør tilføres stallen.

Se sendingen i videovinduet øverst!

– Jeg er enda der at i forhold til spillet og relasjoner, syns jeg fortsatt det mangler en toppspiss som kan gjøre litt andre ting enn akkurat innenfor 7–8 meter på innleggssituasjoner.

Les også: Valur-sjefen har et stort premieskap: – Han er en vinner, men...

Skadesituasjonen på vingene gjør at man også bør se seg om etter nye tilskudd, ifølge Hansen.

– Om så på leie. Jeg føler vi må ha inn noen med høy fart. Vi har ikke nok tempo foran, syns jeg.

Videre antyder Hansen at han ikke er direkte imponert over tilskuddene som kom inn i Glimt-troppen foran årets sesong. Han legger ikke skjul på at Erik Botheim har levert over forventning, og at Sondre Sørli har gjort sine saker bra.

– Men ta en Tomas Rataj som jeg så i en rekruttkamp mot TIL. Elias Hoff Melkersen sto ikke noe tilbake i forhold til det som ble vist da, sier Hansen, og referer til 18 år gamle Melkersen som før sesongen ble lånt ut til Ranheim, hvor han har scoret fire mål på ni kamper.

Så du denne?

Vi tar en prat med Alfons Sampsted, som har et helt spesielt forhold til torsdagens Glimt-motstander i Conference League-kvaliken.

Hansen er ærlig på at han skulle ønske det kom inn spillere av litt bedre kaliber, spesielt med tanke på at man gikk inn i sesong med Champions League-kvalifisering.

– Man kan ikke forvente at disse signeringene skal inn og prestere på Champions League-nivå. Men hadde man hentet inn en god eliteseriespiller, Allsvenskan-spiller eller fra dansk Superliga, som var klink inn på laget ...

Les også: Nye påstander om bud avvises - denne gangen på Bjørkan

Samtidig ligger det i kortene at både Fredrik André Bjørkan og Patrick Bergs dager i Glimt snart er talte for denne gang. Det, sammen med en potensiell Europa-exit og en hovedtrener med under ett år igjen av kontrakten gjør Hansen betenkt.

– Jeg håper at de er forberedt i systemene på hva som kommer. Man kan fort stå ribbet igjen. Det er klart for en trener som Kjetil, han kan levere et papir på RBK-brakka hvor det står hva han vil ha av spillere. Da bruker RBK de millionene det koster. Det er ingen diskusjon.

Husk torsdagens kvalifiseringskamp til Conference League mot Valur direkte på ANtv. Sendingen starter 20:00, avspark er klokken 21.

Slik ser du Glimts kamper i Europa i 2021

  • Sikre deg aller først et abonnement på an.no/bestill
  • Kampen ser du enten rett på TV-en eller på an.no. For å se kampen på TV må du enten ha en Samsung eller LG-TV, eventuelt Apple TV. Last ned appen Direktesport rett på TV-en eller Apple TV og logg på med samme brukerinfo som du har på AN-abonnementet ditt.
  • Sjekk gjerne at alt fungerer i god tid før avspark. En god anledning til å gjøre dette er å se våre forhåndssendinger klokken 13:00 de to dagene før kampdag.
  • Ta kontakt med vårt kundesenter på tlf. 75 50 50 55 i god tid før kampen dersom du opplever problemer.

Ønsker du mer info om hvordan du ser kampen eller hvordan du deler abonnementet ditt? Klikk deg inn her!