Avisa Nordland økte det samlede opplaget fra 20 316 i 2. halvår 2019 til 22 210 i 2. halvår 2020.

Det er en økning på 1894.

- Det er svært gledelig å kunne legge frem disse tallene, særlig med tanke på hvor avgjørende abonnementsbasen vår er for Avisa Nordlands fremtid. Forretningsmodellen vår går ut på å lage journalistikk folk er villig til å betale for over tid. Da er dette en fin løypemelding å få. Veksten er formidabel, sier konstituert sjefredaktør Markus Rask Jensen.

- En betydelig andel av veksten har direkte sammenheng med vår dekning av Bodø/Glimts europacup-deltakelse i fjor. Det er derfor ikke utenkelig at tallene vi legger frem i neste omgang er noe lavere enn disse, men den underliggende veksten i antall abonnenter er uansett svært god. Spesielt gledelig er det å se oppslutningen blant yngre abonnenter, som i større grad enn tidligere ser verdien i å abonnere på AN, slår Jensen fast.

Det totale opplaget for Amedias aviser økte med 43.036 fra andre halvår 2019 til andre halvår 2020. Den samlede framgangen er på 4,1 prosent det siste halve året og 6,5 prosent det siste året, ifølge de registrerte opplagstallene til Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Størst økning har Nordstrands Blad som økte opplaget med 33 prosent til 5.980 på ett år.

- Vi gleder oss stort over opplagsveksten. 2020 ble et år da kraften i og viktigheten av journalistikken viste seg med full tyngde. Amedias aviser har levert samfunnsviktig journalistikk hver eneste dag, og det ser vi resultatet av nå, sier konserndirektør Pål Nedregotten, som er øverste ansvarlig for abonnement i Amedia.

Blant de største opplagsvinnerne i Amedia er det både små og store aviser. Aviser som Arbeidets Rett, Avisa Nordland, Bergensavisen, Gjesdalbuen, Lofot-Tidende, Lyngdals Avis, Moss Avis, Nettavisen (betalt abonnement), Romerikes Blad, Røyken og Hurums Avis, Sandnesposten, Sogn Avis, Solabladet, utpeker seg med betydelig opplagsfremgang. Det gjør også nykommeren Nidaros i Trondheim, som fikk et registrert opplag på 9.259 i MBLs oversikt.

For første gang har Amedia flere digitale abonnenter enn papirabonnenter. I løpet av 2020 økte konsernets aviser med 70.000 digitale abonnenter, og har nå til sammen 357.000 som kun bruker avisenes digitale utgaver. Det tilsvarer 53 prosent av Amedia-avisenes samlede opplag.