Gå til sidens hovedinnhold

Stenger tre tunneler på dagtid

Tre fylkesveitunneler holdes stengt på dagtid.

Nordland fylkeskommune skal i år gjennomføre hovedinspeksjon på 15 fylkesveitunneler.

Denne uken skal fylkeskommunen arbeide seg gjennom fire tunneler i Beiarn, Saltdal og Sørfold. Dermed kan du måtte belage deg på ventetid om du må gjennom disse. Det opplyser Nordland fylkeskommune om på sin hjemmeside.

Kan bli lang ventetid

Arbeidet starter tirsdag i Reinhornheiatunnelen i Beiarn på fylkesvei 813. Her vil ikke tunnelen bli stengt, men det må beregnes en ventetid på inntil 20 minutter.

Onsdag vil det fra klokken 08–18 pågå arbeid i Svarventunnelen på fylkesvei 7560 i Saltdal. Her vil trafikken slippes gjennom hver andre time. Altså klokken 10, 12, 14 og 16.

Når arbeidet er ferdig i Svarventunnelen bærer det rett videre til Vassbotntunnelen på fylkesvei 7462 i Saltdal. Her er også torsdagen avsatt. Også her vil bilister slippes gjennom hver andre time.

Fredag er det Nordfjordtunnelen på fylkesvei 7504 i Sørfold som står for tur. Også her er det avsatt tid fra 08–18 med åpning for gjennomkjøring klokken 10, 12, 14 og 16.

Geologisk inspeksjon

Arbeidet som skal gjennomføres er en geologisk inspeksjon som skal gjennomføres hvert femte år. Da undersøkes det om fjellet er stabilt eller om det er behov for rensk eller flere sikringstiltak, for eksempel bolter eller sprøytebetong.

– Dette er en rutinemessig og grundigere kontroll, som kommer i tillegg til at entreprenørene våre følger med i det daglige. Hensikten er å sikre at tunnelene er trygge å ferdes gjennom, sier tunnelforvalter Marlene Landbakk i Nordland fylkeskommune.

Nødetater under utrykning vil kunne passere.

Kommentarer til denne saken