Gå til sidens hovedinnhold

Stenger Lekedilla med umiddelbar virkning

- Flere brudd på smittevernloven, hevder Bodø kommune.

Smittevernoverlegen i Bodø kommune har bestemt å stenge Lekedilla i Bodø med umiddelbar virkning og inntil videre, det skriver kommunen i en pressemelding.

– Årsaken til stengingen er at stedet ikke har fulgt smittevernreglene, og at det er overveiende sannsynlig at det har skjedd overføring av smitte her, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune.

Det er rapporter fra tilsyn, samt meldinger kommunen har mottatt om at smittevernreglene er brutt ved flere anledninger som gjør at smittevernledelsen i Bodø nå har bestemt seg for å stenge Lekedilla.

– Det er brudd både av smittevernloven og folkehelseloven, og derfor har jeg vedtatt stenging, sier Hagen og legger til:

– Vi skal i dialog med Lekedilla slik at driften kan komme i lovlige former, og når det er smittevernmessig forsvarlig kan stedet åpne igjen, sier Hagen.

Lekedilla-driver Eilhin Becerra sier til AN at hun synes situasjonen er trist.

– Vi har måttet stenge fordi en person ble smittet der, hevder hun.

Becerra hevder videre at de har fulgt alle forholdsregler og at de følger alle krav myndighetene har satt for å unngå smitte.

– Vi har åpnet for QR-skanning ved kassa, vi har ni antibac-stasjoner fordelt på hele lokalet og en ansatt som er dedikert til vasking. Vi gjør alt vi kan for å hindre smitte. Samtidig er det vanskelig å følge med på hvor barn leker til enhver tid. De sitter aldri stille, sier hun.


Kommentarer til denne saken