Gå til sidens hovedinnhold

Stenger fire skoler og barnehage i Lofoten – innfører karantene

Det er påvist 5 nye covid-19 tilfeller på Vestvågøy, og tre skoler må stenges fredag 21. august. Også en skole i nabokommunen Flakstad er stengt.

[Lofotposten]: Midlertidig stenging av fire institusjoner fredag 21/8.

Det er meldt 5 nye covid-19 tilfellene i ettermiddag og kveld. Da Vest-Lofoten videregående skole, Ballstad skole, Leknes skole og Arken barnehage er involvert har beredskapsledelsen i kveld besluttet å stenge disse institusjonene midlertidig og i første omgang fredag 21. august.

Kommunen jobber nå med å kartlegge omfanget av nærkontakter til de som har fått påvist smitte og tiltaket om å stenge Vest-Lofoten videregående skole, Ballstad skole, Leknes skole og Arken barnehage er for å være føre far og i forkant på å begrense smitte.

Vi ber i denne forbindelse om at ungdom, barn og foreldre knyttet til disse enhetene å opptre som om de er i karantene i morgen 21. august, inntil ny beskjed blir gitt. Samme gjelder for de ansatte. Dette vil si:

Du kan omgås de du bor sammen med som normalt, men unngå besøk. Du skal ikke gå på skole, jobb, barnehage eller andre aktiviteter utenfor hjemmet. Du skal ikke ta offentlig transport. Du skal unngå steder hvor det er vanskelig å holde avstand. Du bør som hovedregel ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kafeer. Ved mangel på alternativer kan du gå ut for å gjennomføre nødvendige ærend i butikk eller apotek – men sørg for å holde tilstrekkelig avstand (minst 1 meter) til andre og unngå kø. Du kan gå tur ute, men hold minst 1 meter avstand til andre. Vær årvåken på egne symptomer. Dersom du får feber eller luftveissymptomer, skal du isolere deg og la deg teste så snart som mulig.

Kommuneoverlegene understreker at disse tiltakene er for å skaffe tid og oversikt slik at videre arbeid blir mer effektivt og målrettet.

Koronatelefonen kan kontaktes for spørsmål om testing, men vi forventer at det kan være stor pågang der i morgen. Vi minner om at informasjon er raskt tilgjengelig på Helsenorge sine nettsider, helsenorge.no.

Det vil som oppfølging avholdes en pressekonferanse kl. 12 fredag 21/8 som sendes på KommuneTV.

Vestvågøy-ordfører Remi Solberg (Ap) presiserer at de med samfunnskritiske funksjoner er fritatt fra karantene.

- Det er de samme definisjonene på hva som er samfunnskritisk funksjon som ble brukt i mars.

Solberg ber de som er usikre på om de er å betrakte som samfunnskritiske eller ikke, å avklare dette med sin arbeidsgiver. Det gjelder både for dem som jobber i privat og offentlig sektor.

- Snakk med din nærmeste leder, understreker Solberg.

Fredag melder Flakstad kommune at også Ramberg skole holdes stengt fredag.

– I forbindelse med smitteutbrudd på Vestvågøy og stenging av flere skoler, holder Ramberg skole og SFO stengt i dag. Elever, foreldre og søsken tilknyttet disse skolene på Vestvågøy er ilagt karantene i dag. Dette rammer flere av våre lærere og elever. Siden dette er så uavklart for oss om hvordan det rammer, må vi dessverre holde stengt fredag så vi får en oversikt. Beklager ulempen dette måtte medføre, heter det i meldingen fra kommunen.

Kommentarer til denne saken