Forslaget får hele næringslivet til å frykte for fremtiden

Uten tilbud: Steigen kan bli helt uten videregående skoletilbud fra høsten 2020. Det bekymrer næringslivet sterkt. Dette er en del av ungdommene som hadde sommerjobb hos Cermaq Norway i år.

Uten tilbud: Steigen kan bli helt uten videregående skoletilbud fra høsten 2020. Det bekymrer næringslivet sterkt. Dette er en del av ungdommene som hadde sommerjobb hos Cermaq Norway i år. Foto:

Næringslivet i Steigen frykter at det ikke vil få dekket sitt behov for lærlinger i framtiden.

DEL

Årsaken er forslaget om å legge ned vg1-tilbudet i studiespesialisering i kommunen.

– Næringslivet er svært bekymret for vår videre mulighet til utvikling i Steigen, dersom fylkesrådets innstilling til nedleggelse av Knut Hamsun videregående skoles avdeling i Steigen blir vedtatt, framgår det av et opprop fra næringslivet.

Næringslivet ber om at vg1-klassen opprettholdes slik at det blir mulig å videreføre det fireårige løpet for yrkesutdanning gjennom Steigenmodellen.

– Alle elevene/lærlingene som tar Steigenmodellen er, som de eneste, garantert lærlingplass. Vi ønsker sammen med Nordland fylkeskommune å bidra til at våre ungdommer gjennomfører et yrkesfaglig læreløp med målrettet og riktig kompetanse for lokalt næringsliv. Steigenmodellen har vist seg å gi gode resultater for bedriftene som tilbyr læreplasser. Dersom vg1 studiespesialisering i Steigen legges ned, legger man i praksis også ned muligheten for yrkesfaglig utdanning i Steigen. Dette er en modell som vil være svært vanskelig å få til med dagens opplegg dersom fellesfagene flyttes flere timers kjøring unna arbeidsstedet til elevene, påpekes det.

Artikkeltags