Gå til sidens hovedinnhold

- Rådmannen opptrådde uprofesjonelt og uelegant

Artikkelen er over 5 år gammel

Samfunnsforsker Maria Almli ved Steigenavdelingen for Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling kaller rådmann Torben Marstrand opptreden for uelegant.

Mandag er det folkeavstemning i Steigen om kommunereformen.

Søndag deltok Marstrand i søndagsrevyen på NRK og på selve valgdagen har han og rådmann Rolf Kåre Jensen i Bodø kommune en kronikk i Avisa Nordland om kommunereformen. På an.no sto den på trykk søndag.

- I beste sendetid på søndagsrevyen går han ut og trygler, nærmest truer, befolkningen i Steigen til å stemme for en sammenslåing for Bodø, sier Almli.

Politisk

- Dette har jeg sjeldent eller aldri sett før. Rådmannen er kommunens administrasjonssjef, og har som mandat å utrede og belyse saken så balansert som mulig. Det spesielle her er at han deretter går ut og uttaler seg så partisk. Så politisk har jeg ikke en gang hørt ordføreren ytre seg, understreker hun videre.

Almli påpeker også at tidspunktet er svært dårlig valgt.

- Etter gårsdagen utspill følger han opp med en kronikk på valgdagen i Avisa Nordland. Den var myntet på valgdagen. Det er dårlig tradisjon. Man har tradisjon for å la politiske ytringer ligge på valgdagen, sier hun.

Maria Almli mener også at det er ganske sterkt retorisk å gå ut kvelden før på tv og be befolkningen stemme det ene eller det andre.

Gi råd

- At han agerer politisk som administrasjonssjef i kommunen er uelegant og vitner om liten rolleforståelse. Fra mitt ståsted som samfunnsforsker er det underlig at han så tydelig oppfordrer til å stemme på ett av alternativene dagen før ei folkeavstemming, sier Maria Almli.

Almli påpeker videre at en rådmann skal gi sitt råd til de politiske valgte i kommunen, blant annet på grunnlag av folkeavstemningen.

- Det som er lite profesjonelt i håndteringen av saken, er at rådmannen på eget initiativ gir et så direkte råd til befolkningen om hva de skal stemme. Dette må oppfattes som et overtramp.

Kommentarer til denne saken