Selskap kjøper Bøteriet i Steigen

Foto:

Mørenot styrker sin tilstedeværelse i Nord-Norge gjennom kjøpet av samtlige aksjer i Bøteriet.

DEL

I flere år har Mørenot, som er en global utvikler og produsent av utstyr og tjenester til fiskeri-, havbruks- og offshorenæringen, vært minoritetseier i Bøteriet AS. Nå overtas resten av eierskapet fra Breivei AS, som er eid av den erfarne industribyggeren og gründeren Tarald Sivertsen.

– Med sitt nettverk og unike kunnskap om bransjen, har Tarald Sivertsen bygget opp Bøteriet til et

solid selskap med sterke relasjoner til sine kunder. Det er investert tungt i HMS, kompetanse og utstyr ved det som er blitt en av landets mest moderne servicestasjoner. Vi ser nå fram til å videreføre det gode arbeidet, sier Arne Birkeland, konsernsjef i Mørenot, i en pressemelding.

Bøteriet

Bøteriet, som driver med service og reparasjon av utstyr til havbruksnæringen, har 20 ansatte ved et topp moderne anlegg i Nordfold i Steigen. Selskapet har vokst jevnt og trutt over flere år og nådde en rekordomsetning på nesten 35 millioner kroner i 2018.

– Beliggenheten er et knutepunkt i en viktig region. Ikke bare styrker oppkjøpet Mørenots tilstedeværelse i Nord-Norge, vi kan også utnytte kapasiteten på de ulike anleggene våre enda bedre, til det beste for kundene. Vi ser videre muligheter for å bygge en enda større virksomhet basert på vår brede produktportefølje, sier Jan Eskil Hollen, administrerende direktør i Mørenot Aquaculture.

Framtidsrettet

Ola Kvalheim, Investment manager i FSN Capital berømmer Tarald Sivertsen.

– Vi må berømme Tarald for å ha utviklet en viktig og god arbeidsplass i Steigen og en framtidsrettet virksomhet for å støtte kunder i sjømatnæringen, nå og i framtiden, sier Kvalheim.

Bøteriet AS eier i dag virksomheten Slip1 AS, som i Helnessund i Steigen driver vedlikehold av båter

og verkstedtjenester for fiskeri- og oppdrettsbransjen. I forbindelse med at Mørenot blir eneeier i Bøteriet, overdras eierskapet til Slip1 AS til Tarald Sivertsen.

Fornøyde

Kenneth Larsen, som har vært daglig leder i Bøteriet siden 2006, vil få ansvaret for Mørenot sin satsing på servicetjenester inn mot havbruksnæringen i Nord-Norge, samtidig som han fortsetter

med ansvaret for virksomheten i Steigen

– På vegne av ansatte og ledelsen i Bøteriet, er jeg veldig fornøyd med å få inn Mørenot som eier og

partner, sier Larsen.

Fredrik og bodøselskapet fikk kjempekontrakt: – Et kvalitetsstempel 

Artikkeltags