Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 76 millioner kroner: – Bør bruke oppdrettsmillioner på båttilbud

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordland fylkeskommune har fått penger fra Havbruksfondet, 76 millioner kroner.

Ordfører Asle Schrøder, Sp, i Steigen mener dette er penger som i stor grad er generert fra de kommunene som blir sterkest berørt av reduksjonene i båttilbudet i fylket.

– Jeg mener det ikke er mer enn rett og rimelig at næringslivet i disse kommunene får igjen en del av tilbudet som er tatt ifra dem i det nye samferdselskartet, skriver han på Facebook.

Nedtrekk

Schrøder viser til at millionene som fylkeskommunen får, er penger som det ikke er budsjettert med, mens all støyen og frustrasjonen hos Nordlands befolkning er forårsaket av et nedtrekk på 50 millioner i båttilbudet.

Schrøder skriver videre at han er opprørt over småligheten som blir vist befolkningen på Holkestad. Der passerer hurtigbåten 100 meter utenfor kaia. Et tilbud fra lokalbefolkningen om å ta anløpet der på dugnad, har ikke gitt resultater.

Engangsbeløp

Schrøder sier til AN at han er klar over at de 76 millionene er et engangsbeløp, men er overbevist om at også fylkeskommunen i framtiden vil få mer penger fra Havbruksfondet.

– I alle fall noen av millionene bør uansett kunne brukes på å gjenopprette deler av det nedlagte hurtigbåttilbudet, sier ordføreren i Steigen.

Kommentarer til denne saken