Yrkesmesse for å skaffe nye elever til skolen

Artikkelen er over 1 år gammel

Knut Hamsun videregående skole er ferdig med sin første av to yrkesmesser for å rekruttere nye elever til neste skoleår.

DEL

Messen fant sted i Steigen denne uka. Tilsvarende arrangement skal gjennomføres på Oppeid 4. desember.

- Arrangementet gikk bra. Elever fra 9. og 10. klasse ved Steigen Sentralskole var invitert, og det kom mye folk, opplyser fagopplæringsveileder Sverre Henriksen ved Knut Hamsun vgs., avdeling Steigen.

Det er 28 elever i 10. klasse i Steigen inneværende skoleår.

- Vi har et mål om at minimum 70 prosent av dem skal begynne på Knut Hamsun videregående skole høsten 2019, opplyser Henriksen.

På messen ble tilbudet Knut Hamsun vgs. gir både ved hovedskolen på Oppeid og avdelingen i Leinesfjord, presentert.

- Responsen var god og det kom mange spørsmål under foreldremøtet vi hadde i etterkant av messen. Slike messer er viktige både for å få flest mulig søkere, men også fordi vi vil fortelle at vi har en god skole, sier Henriksen.

Han fortellerl at Knut Hamsun vgs. scorer høyt på undersøkelser om elevenes trivsel.

- Vi ser også at vi har gode faglige resultater. Flere elever får et løft ved å komme til oss. Vi er en liten skole, men nettopp derfor har vi muligheten til å se den enkelte og bidra til at hver elev får ut sitt potensial på en god måte, mener han.

 Knut Hamsun vgs skal nå starte en større rekrutteringsturné for å få flest mulig søkere til neste skoleår.

- På turneen forteller vi om våre tilbud generelt, om hybellivet, miljøarbeidet med mer. Vi vil spesielt fokusere på våre to genuine tilbud; friluftslivlinjen i Hamarøy og Steigenmodellen. Vi har begynt turneen ved skoler i Vesterålen, Bodø og Sørfold.Neste uke er det Drag, Svolvær, Melbu og skoler i Vest-Lofoten som står for tur. Senere skal vi også til Helgeland og Kjøpsvik, opplyser fagopplæringsveileder Sverre Henriksen.

Artikkeltags