Skolekuttene virker organiserte

Aksepterer ikke: Hamarøy kommunestyre avviser forslagene til kutt ved Knut Hamsun videregående og advarer mot de konsekvensene forslagene kan få.

Aksepterer ikke: Hamarøy kommunestyre avviser forslagene til kutt ved Knut Hamsun videregående og advarer mot de konsekvensene forslagene kan få. Foto:

Forslaget til kutt i tilbudene ved Knut Hamsun videregående skole er det samme som å foreslå en styrt avvikling av skolen.

DEL

Hamarøy Det mener et enstemmig kommunestyre i Hamarøy.

På torsdagens møte i kommunestyret ble det vedtatt en enstemmig, tverrpolitisk uttalelse der det blir bedt om å stanse kuttforslagene.

Det er bare seks dager siden ble det gjort kjent at administrasjonen i Nordland fylkeskommune foreslår å stoppe inntak av elever i friluftsfag ved Knut Hamsun videregående skole fra høsten 2020, legge ned linjen for bygg- og anleggsteknikk, samt skolens tilbud i vg1 studiespesialisering i Steigen.

Dette er forslag som politikerne finner totalt uakseptable.

I uttalelsen blir det vist til at Knut Hamsun videregående har et særskilt ansvar for lulesamisk språk i det videregående skoletilbudet. Hamarøy kommune, som er vertskap for Knut Hamsun videregående, vil fra 1. januar 2020 være den eneste kommunen i landet med lulesamisk språkforvaltning.

Politikerne reagerer ikke bare sterkt på forslagene til kutt i skoletilbudet, men også måten denne saken er sendt ut på høring.

– Dette er ingen reell høring for få fram skolens betydning for utvikling av næringslivet i Nord-Salten og samfunnsutvikling for øvrig. Tidspunkt og tidsramme for høringen virker organisert slik at dette skal være en kamp alle mot alle, og ikke ment i en strategisk prosess for å utvikle nærings- og samfunnsliv i Nordland, heter det i den foreløpige uttalelsen fra Hamarøy kommunestyre.

Artikkeltags