Programmet er klart - dette skal kongeparet gjøre når de besøker Salten og Nordland

Kong Harald og dronning Sonja kommer på fylkesbesøk til Nordland neste uke. Bildet er fra besøket i Bodø i 2016.

Kong Harald og dronning Sonja kommer på fylkesbesøk til Nordland neste uke. Bildet er fra besøket i Bodø i 2016. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

12. - 14. juni besøker kong Harald og dronning Sonja kommunene Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes.

Det er ti år siden sist de var på offisiell fylkestur i Nordland, og nå er programmet for besøket klart.

Sørfold

Kongeparet ankommer Straumen i Sørfold på formiddagen 12. juni. De tas imot av blant annet ordfører Lars Evjenth og fylkesmann Hill-Marta Solberg. Det inviteres til folkefest ved Straumen skole, der ordføreren skal holde velkomsttale. Straumen skole- og ungdomskorps skal spille, det skal også Nordbygda skolekorps. Elever fra kulturskolen skal synge "Lyden av Sørfold".

Kongen skal holde tale under besøket i Straumen. Kongeparet skal så hilse på eldre fra kommunen, mens ungdommer serverer kaffe og kaker til kongeparet og de eldre.

Kongeparet vil få utdelt Sørfoldvotten og et bilde i gave.

Steigen

På ettermiddagen går kongen og dronningen i land på Engeløya i Steigen. På Vollmoen inviteres det til folkefest med et variert program innen kunst og kultur.

Et stykke om dagens Steigen, inspirert av en scene fra "Hagbard og Signe", skal fremføres. Målet er å gi et innblikk i Steigen som en mangfoldig kommune.

I Steigen skal dronningen holde tale. På kvelden er Steigen kommune vertskap for en middag, der også kongeparet vil være tilstede.

Røst

Programmet onsdag 13. juni starter på Glea på Røst der det vil være et stort folkearrangement. Kongeparet vil blant annet få høre en smakebit fra Querinioperaen, og kongeparet skal møte flere representanter fra kommunens næringsliv.

Kongen holder tale etter smakebiten fra Querinioperaen.

Kongeparet skal også besøke Røst kirke, der de skal signere en stein som skal plasseres utenfor kirka, ved siden av steinen kong Olav signerte i 1963.

Værøy

Onsdag ettermiddag seiler Kongeskipet «Norge» inn til Værøy.

Hovedarrangementet er lagt til bygdas nye barnehage som blir offisielt åpnet under besøket. Det er dronningen som skal åpne barnehagen.

Kongeparet får en innføring i lutefiskproduksjon av Brødrene Andreassen, før det blir folkefest ved den nye barnehagen. Kongeparet vil også få en omvisning i barnehagen.

På kvelden er Værøy kommune vertskap for en middag, der også kongeparet vil være tilstede.

Moskenes

På fylkesturens siste dag kommer Kongeparet til Reine i Moskenes kommune.

Kommunen inviterer til stor kulturell folkefest på torget i Reine med utsikt til den karakteristiske Reinebrinken. Det blir blant annet diktlesing og dans. Kongen skal holde tale under besøket.

Etter folkefesten reiser kongen og dronningen til Sakrisøy.Der skal de besøke bedriften «Anitas sjømat» og møte representerer for næringslivet på øya.

Besøket i Nordland avsluttes i Reine, der kongen og dronningen inviterer representanter fra kommmunene de har besøkt, til en mottakelse ombord på Kongeskipet.

Artikkeltags