Sikrer internett til distriktene: Har lagt 1000 kilometer med kabler i Nordland

Statnett har fiberlinjer over hele landet. Nå satser de videre.

Statnett har fiberlinjer over hele landet. Nå satser de videre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Statnett satser videre og bygger nå flere kraftledninger landet over. Samtidig utvider de fibernettet, noe som gir bredåndstilgang til mange utkantstrøk. Det skriver Newswire for Statnett i en pressemelding.

Distriktskommuner over hele landet kommer får kjenne på utbyggingen til selskapet, og i Nordland  har Statnett etablert 1000 kilometer fiberkabler hele veien fra Narvik til Trondheim. Dette har de gjort i samarbeid med Nordland fylkeskommune og regionale nettselskap.

– Det har sikret fibertilgang til våre stasjoner i regionen, men også til en hel rekke kommuner og småsteder gjennom Nordland og i Trøndelag, hvor det ellers ikke ville vært aktuelt å etablere fibernett, sier Olav Stokke, direktør for IKT-infrastruktur i Statnett.

Statnett forsterker infrastrukturen både som følge av myndighetskrav og fordi de er avhengig av et rubust sambandsnett, heter det i meldingen.

– Vi etablerer fiberlinjer for å sikre tilstrekkelig kommunikasjon til alle våre stasjoner, slik at vi kan drifte kraftnettet effektivt. At det også kan gi et bedre bredbåndstilbud til distrikter og mer grisgrendte strøk er selvfølgelig bare positivt, forklarer Stokke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken