Forestillingen vises først på Holkestad i Steigen 16. og 17. juni, som det eneste stedet i Salten, før turneen fortsetter i Lofoten i to uker.

– Dette blir en fin forestilling med noen av de ypperste kunstnerne Norge har å by på. Det blir fantastisk musikk og fortellerteater fra Svalbard. Vi håper derfor at vi klarer å få fylt opp de 50 setene vi har på Holkestad, sier Kristin Bredal, visuell konsulent, for forestillingen. Bredal er selv fra Holkestad.

«Spor Svalbard» er et scenekunstprosjekt som er utviklet og skapt i Longyearbyen. Nå skal den for første gang vises utenfor Svalbard, hvor historiene er hentet fra.

Forestillingen er med på å løfte fram flere kvinneskjebner som var med på å etablere Svalbardsamfunnet. Deres historier er lite omtalt, men er en vesentlig del av norsk polarhistorie.

Manus er utviklet fritt etter historier og tekster hentet fra intervjuer, dagboksnotater, bøker av og med Wanny Woldstad, Christiane Ritter, Ellen Dorthea Nøis, Berntine Johansen og Helge Ingstad.

Juni Dahr har oppholdt seg på Svalbard i flere perioder og gjort research for å utvikle forestillingen. Sammen med musikerne Tore Brunborg og Per Oddvar Johansen har hun skapt et univers hvor nye polarhistorier fortelles.