(Nettavisen)

Det har blitt en jevn strid om sølvmedaljene i Eliteserien, og foran den aller siste runden er det Bodø/Glimt som har det beste utgangspunktet hvor de ligger poenget foran Rosenborg. Ingenting er avgjort, og begge lag har fortsatt mye å spille for.

Vi tror begge lagene vinner sine kamper til kurante 1.97 i odds. Klikk her for å legge dette spillet

Rosenborg - Sarpsborg 08
Strømsgodset - Bodø/Glimt

Rosenborg og Bodø/Glimt vinner sine kamper @ 1.97
Spillestopp: Søndag 13. november kl. 16.59.

Trykk her for å følge vår "Dagens Dobbel" til 1,97 i odds

Kampene vises på Eurosport N, Discovery+, Eurosport Player og TV2Play.

Rosenborg er Eliteseriens beste hjemmelag
Rosenborg sikret seg medalje med å vinne 4-2 mot Jerv i Grimstad i en kamp de samtidig sendte Jerv ned til OBOS-ligaen. Men selv om medaljen og E-cupspill neste år nå er sikret har de fortsatt planer om å snappe sølvet fra Bodø/Glimt. Med 56 poeng ligger de nemlig bare poenget bak Bodø/Glimt, og når Rosenborg viser 5-1-1 siste sju og i tillegg har den aller beste hjemmestatistikken i Eliteserien med 12-2-0 har de iallfall tallene på sin side. Forrige hjemmekamp på Lerkendal ble en fest for trønderne hvor de snudde 0-1 og 1-2 til seier 3-2 over Bodø/Glimt foran et fullsatt stadion. De har skapt engasjement igjen der oppe i Trøndelag, og de kommer nok ikke til å gi seg før slaget er tapt på søndag. Noe særlig har de uansett ikke å tape, for de har seks poeng ned til Lillestrøm på fjerdeplass.

Det er ca. 164 millioner i EuroJackpot neste tirsdag. Legg din kupong her før kl. 19.00

Fin stim på Sarpsborg 08
Men å tro på at Sarpsborg 08 er en enkel match går ikke, for etter at Sarpsborg 08 begynte å spille fotball igjen for et par måneder siden har de faktisk spilt ni kamper uten tap. Og med 5-4-0 er plassen for lengst sikret etter at de så vist var nede å snuste rundt nedrykksstriden en kort periode. Nå er de oppe på en 8.plass med 38 poeng, men like bak kommer både Aalesund (38) og Haugesund (37) som sikkert har lyst til å snyte Sarpsborg 08 fra en plass på øvre halvdel. De re siste har alle endt med poengdeling for særpingene nå, etter 1-1 hjemme mot Tromsø, 3-3 borte mot Vålerenga og sist 2-2 hjemme mot Kristiansund. 17 poeng på 14 bortekamper er vel helt ok, men de har sluppet inn hele 28 mål, noe som gir to baklengs pr bortekamp. Det kan bli vrient å hente noe på Lerkendal med de tallene.

Rosenborg jakter sølvet, og de gir seg nok ikke før dommeren har blåst i fløyta for siste gang. Vi tror på trønderne, men 1.43 er noe tynt. Dermed dobler vi opp med et spill fra kampen mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt.

Elendig form på Strømsgodset
Strømsgodset berger plassen i år, og det var vel kanskje målsettingen foran sesongen startet. Men en 12.plass med 33 poeng viser ingen sånn storveis sesong, og lørdag ble det også klart at trenerduoen Wibe/Ingebretsen trekker seg etter serien er ferdig. De startet ganske så bra, men siste halvdel av serien har vært grufull, hvor de ti siste viser fæle 1-1-8. Sist kom en av de verste tapene med hele 1-5 borte mot Odd, og dermed er det kanskje greit nok at det kommer nytt blod inn på trenersiden etter nyttår. Her på Marienlyst har de når sagt som alltid levert ganske kurant med 23 poeng på 14 kamper, men når borteformen er like svak så er det vrient å komme særlig høyt på tabellen.

Bodø/Glimt tar sølvet med seier
Bodø/Glimt var gullkandidat foran sesongstart, og slik sett har de muligens gjort det bittelitt under pari i serien når de nå ligger 18 poeng bak suverene Molde i tet. Men de har fortsatt grepet om sølvet, hvor de har poenget ned til Rosenborg på tredje. Dermed sikrer de den medaljen med tre poeng her, etter at de snudde en real hawaii-kamp mot Viking på hjemmebane sist. For der lå de under hele 2-4, før Bodø/Glimt klarte å snu til seier 5-4 etter tre mål på de tjue siste minuttene. Dermed har de 5-0-1 siste seks, hvor de kun tapte 2-3 borte mot Rosenborg nest sist. Bodø/Glimt har hatt Europacup å tenke på i tillegg hele veien, men det slipper de nå etter at de sikret seg avansement til Conference League med en tredjeplass i sin gruppe bak Arsenal og PSV. Med 27 poeng på 14 bortekamper har de levert klart godkjent på fremmed gress, og de fem siste mot Strømsgodset her viser fire seire og en uavgjort.

Strømsgodset har for lengst tatt juleferie, mens Bodø/Glimt har mye å spille for enda. Denne skal være en klar borteseier til 1.38 i odds, og dermed blir det en kurant dobbel til 1.97 i odds når vi kombinerer denne med Rosenborg i den andre kampen.

Trykk her for å levere vår "Dagens Dobbel" til 1,97 i odds

Rosenborg - Sarpsborg 08
Strømsgodset - Bodø/Glimt

Rosenborg og Bodø/Glimt vinner sine kamper @ 1.97
Spillestopp: Søndag 13. november kl. 16.59.