(Nettavisen)

TABELLTIPS ELITESERIEN:
10. plass: Stabæk

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Oliver Edvardsen?

- Det blir interessant å se siden vi ikke har spilt så mange treningskamper. Jeg våger ikke å spå noen plassering, men om vi får litt bedre relasjoner i laget så tror jeg vi skal bli veldig farlige. Vi hadde en del korona og var hardt rammet av det. Det ble et par uker som ikke var helt normale, så vi trenger nok litt tid på å komme i gang. Det har vel ikke sett helt bra ut i oppkjøringen, men jeg tror vi skal bli klare til det drar i gang.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Vi har mange unge gode talenter i Stabæk. Flere som er gode mye forskjellige typer. Om jeg skal trekker frem noen så blir det Kaloyan Kay Kostadinov. Han er en bra spiller som fikk et lite gjennombrudd i fjor. Jeg tror han blir meget god i år. Så har vi også fått inn Markus Solbakken. Han har sett fresh ut på trening til tider synes jeg.

- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Det er et godt og vanskelig spørsmål. Det spørs om Bodø/Glimt klarer det med tanke på alle målpoengene de har mistet siden forrige sesong, men jeg vil si det står mellom dem og Molde. De så sterke ut i Europa League og har en bred stall, så jeg tror jeg går for Molde.

- Hvem rykker ned?

- Det er vanskelig siden det har vært så rar oppkjøring og få treningskamper. Mjøndalen liker jo å ligge der nede og jeg tror de gjør det denne sesongen også. Sandefjord tror jeg også vil slite. Jeg har ingen veldig god grunn, men de har vært der nede i flere år og det tror jeg fortsetter i 2021.

Les også: Ingebrigtsen om ekspertenes marerittspådom om Brann: - Alle sitter på hjemmekontor og uttaler seg

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil?

- Det er mange gode spillere rundt om i Norge. Kanskje jeg skal gå for Erik Botheim oppe i nord og at han kan ta over for Kasper Junker. Om han klarer det så blir han jo fort den store profilen tror jeg. Han var bra på trening i Stabæk. Det var mange gode avslutninger og scoringer da, men han må bare få det ut i kamp. Det er nesten litt irriterende at han ikke er her oss, om han plutselig slår til i Glimt.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Da velger jeg Kjetil Knutsen oppe i nord. De spiller fin fotball og han virker som en bra fyr, så stemmen min går dit.

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Osame Sahraoui i Vålerenga. Han er en bra spiller. Jeg spilte med han på juniorlag da jeg var der og han har imponert meg. Jeg ble ikke overrasket, men han tok nivået veldig raskt og bra i fjor. Han er en ekstremt teknisk spiller. Jeg synes det er bra gjort av han å dominere slik han har gjort allerede.

Les også: I Liverpool ble det en dundrende fiasko. Nå skal pappa-Ødegaard prøve

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Om fem år er jeg i Tyskland kanskje, det hadde vært morsomt å prøve seg i Bundesliga. Jeg vil jobbe hardt mot det. Jeg tenker at det er et bra land å spille i og det er god fotball i en av de beste ligaene i verden. Selv om favorittklubben min er Liverpool, så tenker jeg at Tyskland er et godt sted å spille og utvikle seg.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Jeg liker Lerkendal. Den har bra gress og det er en fin stadion, men det står mellom den og Brann Stadion. Om jeg må velge mellom de to så velger jeg faktisk Bergen og Brann Stadion. Det er hele pakka med gress og bra opplegg rundt kamp der.

- Du har fått din gamle trener, Eirik Kjønø, som assistenttrener i Stabæk. Hvordan vil det hjelpe deg tror du?

- Kjønø er ikke bare bra for meg, men for hele klubben Stabæk. Det er bare positivt at han har kommet hit. Det er fullt fortjent at han fikk muligheten her etter jobben han har gjort i Grorud. Han sitter på enormt mye kunnskap.

- Det oppstod en liten disputt etter at Kjønø gikk ut mot Vålerenga i et intervju hos TV 2 nylig. Hva tenker du om saken, som har vært i begge klubbene?

- Det er litt morsomt det der hele den situasjonen. Jeg fikk ikke ett minutt for A-laget, men spilte på 2.laget da jeg var i Vålerenga. Jeg så bare at de hentet inn og kjøpte mye eldre spillere. Da jeg var der følte man seg aldri helt inkludert, selv om man kunne være aktuell for en plass i A-stallen. Miljøet i Stabæk er veldig imøtekommende. Det er en ung gjeng og da er det litt forskjell. Her føler jeg meg som en av de eldste som skal ta litt ansvar, selv om jeg er ung enda.

- Fagermo sa senere til Eurosport at Stabæk og Vålerenga ikke kan sammenlignes og mener de beste spillerne i Grorud mye heller vil spille for Oslo-klubben enn i Bærum. Er du enig i det?

- Jeg vet ikke hvordan saken ligger an nå, men jeg så Fagermo uttalte seg i media om at de beste spillerne har lyst til å spille der uansett. Jeg er litt usikker på det. Om man tenker litt på seg selv så drar man dit man utvikler seg best for egen del. Selv om det høres kult ut å være i Vålerenga, så er det kanskje kult de to første ukene. Om du ikke satses på så er det ikke så gøy, da er det ikke så mange som bryr seg.

Les også: Var lagkamerat med Solskjær. La alltid merke til en ting med nordmannen

- Du har blitt en ettertraktet spiller etter fjorårssesongen. Hva er dine ambisjoner for 2021?

- Jeg vil score enda mer og ta enda flere steg som spiller. Jeg kan bekle både en venstre kant-rolle og spilte der en del i fjor, men kan også være litt potet der det trengs i angrepet.

- Du var den som produserte flest målpoeng i laget i fjor. Er det sannsynlig at du skal være toppscorer i et Stabæk-lag som har suksess?

- Målet er å fortsette utviklingen og produsere for laget. Jeg hadde en ganske god sesong i fjor og vil fortsette i samme spor i 2021. Jeg burde ikke være noe dårligere enn det jeg viste forrige sesong, heller tvert i mot.

- Et par tidligere lagkompiser av deg har forsvunnet til Bodø/Glimt, samtidig jakter de en ny angriper. Er det et sted som kunne vært aktuelt for deg også?

- Jeg tror mange hadde hatt lyst til å spille der, så det hadde ikke vært så dumt det. Jeg er åpen for mye, men der vet jeg ikke hva som skjer. Jeg kan innrømme at det hadde vært interessant.

Overganger:

INN:

Markus Solbakken (HamKam)

Fitim Azemi (tilbake fra Tromsø etter lån)

Jesper Isaksen (tilbake fra Jerv etter lån)

Herman Geelmuyden (PSV Eindhoven, Nederland)

Herolind Shala (Vålerenga)

UT:

Erik Botheim (tilbake til Rosenborg etter lån)

Gustav Valsvik (tilbake til Rosenborg etter lån)

Marcus Antonsson (tilbake til Malmø FF, Sverige etter lån)

Darren Melvin Philip Maatsen (NAC Breda, Nederland)

Emil Bohinen (CSKA Moskva, Russland)

Jørgen Øveraas Olsen (Sandnes Ulf)

Aleksander Andresen (lån til Moss ut sesongen)

Christopher Cheng (lån til Strømmen ut sesongen)

Stabæks treningskamper:

Sarpsborg 08 2 - 2 Stabæk

Odd 1 - 0 Stabæk

Stabæk 2 - 1 HamKam

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2,35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill.