Gå til sidens hovedinnhold

Evertons jakt på en plass i Europa fortsetter

Evertons drøm om en plass blant de fire fikk seg en real knekk da laget tapte borte mot Chelsea mandag, men manager Carlo Ancelotti fastholder at klubbens målsetting kommende sesong er å spille i Europa. Lørdag venter Burnley hjemme på Goodison Park i det som også blir et av våre holdepunkter på tippekupongen.

(Nettavisen)

Det er tre kamper fra Premier League, åtte kamper fra Championship i tillegg til finalen i EFL Trophy fra forrige sesong (!) på lørdagskupongen denne uken.

Bonuspotten er nå oppe i 2,6 millioner kroner og innleveringsfristen er som vanlig klokka 15.55.


1. Fulham - Manchester City
De tre første kampene er hentet fra Premier League. Det endte med 2-0 seier til Manchester City i det omvendte møtet mellom lagene tilbake i desember i fjor. Fulham slo til med en sterk 1-0 seier borte over et reservepreget Liverpool på Anfield søndag og ble dermed det sjette laget på rad som vant en kamp borte mot den regjerende mester. De er nå oppe på 18. plass med 26 poeng, men det er kun målforskjellen som skiller opp til Brighton på trygg grunn. I tillegg er det bare ett poeng opp til Newcastle (spiller fredag kveld). Kun to tap på de siste ti og 2-2-1 er fasiten på de fem siste kampene. 2-4-8 hjemme i London gjør dem til ligaens nest svakeste hjemmelag. Kun tabelljumbo Sheffield United har tatt færre poeng på eget gress inneværende sesong. Cairney er fortsatt ute, ellers ser det oppløftende ut.

Serieleder Manchester City revansjerte tapet mot byrival Manchester United i toppoppgjøret forrige helg på onsdag da Southampton ble slått 5-2 hjemme på Etihad. De har dermed 68 poeng etter 29 kamper og en luke på hele 14 ned til nettopp United, som riktignok har én kamp til gode nå. Solide 9-3-1 borte og til uka venter tyske Borussia Mönchengladbach i returoppgjøret i Mesterligaen der de har 2-0 å gå på fra første møte. Stiller trolig skadefritt, ,men som alltid når Manchester City spiller er det en viss fare for rotasjon på laget.

Manchester City går som toget om dagen og med unntak av tapet mot byrivalen har de ikke gjort annet enn å vinne fotballkamper i 2021. Vi kan ikke argumentere for annet enn borteseier på Craven Cottage. B.

2. Everton - Burnley
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-0 i en kamp som ble spilt 2. juledag 2019 og som var Carlo Ancelottis første som Everton-manager. Etter tre strake tap uten baklengs og seier på Anfield måtte et skadeskutt Everton-lag reise tomhendte hjem fra Stamford Bridge og bortemøtet med Chelsea mandag i en kamp de til slutt tapte 0-2. De ligger dermed på 6. plass med 46 poeng, fire poeng bak nettopp Chelsea på den viktige 4. plassen. Det har blitt noe skuffende 5-2-6 hjemme på Goodison, mens borte har de vunnet ni av 14 - langt mer imponerende tall. 3-0-2 siste fem. Mina og Coleman er i trening igjen og tilbake her. Det samme gjelder Davies, men sentrale Doucoure er bekreftet ute i 8-10 uker. Gbamin, Delph og James Rodriguez er heller ikke klare enda, mens Olsen og Sigurdsson begge er usikre. Det omvendte møtet mellom lagene tidlig i desember endte 1-1.

Burnley har fem kamper på rad uten seier, men fire av de har alle endt med uavgjort (0-4-1). Forrige lørdag spilte de 1-1 hjemme mot Arsenal, lagets andre strake poengdeling. De er på 15. plass med 30 poeng og har nå fire poeng ned til Fulham under nedrykksstreken. 3-3-7 borte. Barnes, Cork og Taylor er alle trolig ute, mens Brady må testes før kampstart.

Vi tror Everton reiser seg igjen og spiller H.

3. Crystal Palace - West Bromwich
Crystal Palace vant hele 5-1 i det omvendte møtet mellom lagene på The Hawthorns i begynnelsen av desember. Hjemmelaget ligger i et slags ingenmannsland på tabellen på 13. plass med 34 poeng og trenger nok noen poeng til for å sikre kontrakten i Premier League når ti runder gjenstår å spille. Etter to strake poengdelinger røk de hele 1-4 borte mot Tottenham søndag kveld. Det betyr 1-2-3 og kun én seier på de siste seks. 4-5-5 hjemme i London. Hennessey, McArthur, Clyne, Mitchell, Ferguson, Sakho, McCarthy og Tomkins er alle på fraværslista til manager Hodgson. Zaha er dog tilbake og det er naturligvis viktig.

West Bromwich er nest sist med sine 18 poeng og har nå åtte poeng opp til Brighton på sikker mark etter at de måtte nøye seg med ett poeng i det viktige bunnoppgjøret hjemme mot Newcastle sist helg som endte målløst. De har dermed én seier på sine siste ti (1-4-5) og står med 1-4-8 på bortebane før oppgjøret på Selhurst Park lørdag. Kun tabelljumbo Sheffield United har tatt færre poeng borte. Stiller trolig skadefritt.

Vi tror det skal holde med HU i London, selv om vi ikke stoler helt på dagens Palace-utgave.

4. Birmingham - Bristol City
De åtte neste kampene er fra nivå to i Championship i England. Det omvendte møtet mellom disse to tidligere i sesongen endte med 1-0 seier til Birmingham, mens det ble 1-3 her forrige sesong. Birmingham ligger utsatt til på 21. plass (lag 22-24 rykker ned) med 35 poeng og har nå tre kamper mer spilt enn Rotherham under streken som har tre poeng mindre. De kommer fra 0-1 tap borte mot overraskelseslaget Barnsley forrige helg og har dermed 2-1-2 på de siste fem. Svake 3-3-11 gjør dem ligaens svakeste hjemmelag. Troppen rapporteres å være skadefri.

Gjestene fra Bristol har tapt åtte av de siste ti (2-0-8) og er nå nede på 13. plass med 45 poeng etter en god start på sesongen før årsskiftet. Det er hele 13 poeng opp til en Play Off-plass og like mange ned til nedrykk. Sist helg røk de 0-2 hjemme mot et godtgående QPR, lagets andre strake nederlag. 7-1-9 er fasiten på reisefot til nå. Baker, Rowe, Martin, Mawson, O'Dowda, Dasilva, Watkins og Weimann skal alle være ute her.

Et hjemmelag i poengnød mot formsvake gjester. Vi satser på at HU skal holde i kamp fire.

5. Bournemouth - Barnsley
Nøkkeloppgjør i kampen om en Play Off-plass. Etter en godt start på sesongen har det vært langt mer varierende kvalitet på det vertskapet har foretatt seg etter jul og nyttår i Championship. De er på 7. plass med 56 poeng før denne kampen, men passerer gjestene og opp på Play Off-plass igjen med full pott her. De har 2-1-2 på sine siste fem og kommer fra 1-1 borte mot middelhavsfarer Preston forrige helg. Hjemme har det blitt 10-3-4 så langt denne sesongen. Det endte med 4-0 seier til Bournemouth da lagene møttes i det omvendte oppgjøret tidligere i sesongen. Brooks er skadet, ellers ser det greit ut for Joshua Kings tidligere klubb.

Barnsley har vært en eneste stor overraskelse denne sesongen. Laget, som før sesongen ble tippet nord og ned av mange, er på en oppløftende 6. plass med 58 poeng i øyeblikket. Ti strake uten tap: 7-3-0. Etter sju seire på rappen måtte de nøye seg med 0-0 hjemme mot Derby i hengekampen onsdag kveld. 7-3-7 borte. Kitching og Williams er begge ute hos gjestene.

Vi endte opp med HU på 96-rekkeren, men på det største kupongforslaget blir det helgardering - HUB.

6. Derby - Millwall
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 0-1, mens det også ble 0-1 (til Derby) i det omvendte møtet mellom lagene på The Den like før jul inneværende sesong. Derby fikk med seg ett poeng hjem fra hengekampen borte mot formsterke Barnsley onsdag kveld (0-0) og befinner seg med det på 18. plass med 39 poeng og har fått et aldri så lite pusterom ned til lagene under streken. Sju skiller nå ned til Rotherham på feil side av nedrykksstreken. 5-5-7 viser hjemmefasiten så langt og formen siste fem: 1-2-2. Marshall, Bielik, Lawrence og Davies er alle ute.

Millwall er det laget i serien med flest uavgjortkamper til nå med sine 16 poengdelinger på 35 kamper - så langt. De har 2-1-2 på sine siste fem og har nå tre på rad uten å dele poengene med motstanderen. Sist helg tapte de 0-2 hjemme mot et skadeskutt Blackburn-lag. 6-6-5 på utebane - de vant 1-0 her sist sesong. Ligger på 11. plass med 46 poeng før denne. Leonard, Zohore, Mahoney, Wallace og Kieftenbeld er på fraværslista til London-klubben.

Det blir HU på 96-rekkeren og helgardering på det største kupongforslaget - HUB.

7. Middlesbrough - Stoke
Middlesbrough er litt som mange lag i denne serien relativt ustabile og ikke helt lette å bli kloke på for oddstipperne. De kommer fra 1-2 tap borte mot opprykksjagende Swansea forrige helg og har med det 2-1-2 på sine fem siste. De ligger på 9. plass med 50 poeng før denne runden og har åtte opp til Barnsley på 6. plass som gir Play Off. 8-3-6 hjemme på Riverside. Browne og Fletcher mangler fortsatt. Det endte 2-1 her sist sesong, mens Stoke vant 1-0 i det motsatte oppgjøret mellom lagene tidlig i desember.

Stoke ligger plassen bak hjemmelaget med to poeng mindre og har etter hver havnet i et slags ingenmannsland på tabellen. Etter tre strake tap ble det 2-0 hjemme over tabelljumbo Wycombe sist helg. Bortefasiten viser 4-8-5 før denne. Collins, McClean, Clucas, Fox og Campbell meldes ute.

HU bør holde, selv om dette er to av de mest ustabile lagene i ligaen. Med seier her kan Boro fort melde seg på i kampen om en Play Off-plass igjen.

8. Nottingham - Reading
Det endte 1-1 her sist sesong, mens det ble 2-0 seier til Reading i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen. Nottingham er på 17. plass med 40 poeng og har etter hvert skaffet seg et lite pusterom ned til lagene under streken. Etter en periode med sju poeng på tre kamper, har det blitt to tap på rappen for skogvokterne som kommer fra 0-1 borte mot tabelltoer Watford for én uke tilbake. 5-6-6 hjemme på City Ground. Grabban, Arter og McKenna er alle trolig ute.

Reading var inne en tung periode med fire tap på fem kamper, men så har det snudd: De tre siste har alle endt med seier og full pott og laget er nå oppe på en finfin 5. plass med 60 poeng i øyeblikket. Det skiller dog seks poeng opp til Watford på 2. plass som gir direkte opprykk. 7-6-4 borte er blant de bedre i ligaen og sist helg ble det 3-0 seier hjemme over svakt plasserte Sheffield Wednesday. Morrison, Gibson (tilbake i trening), Rinomhota, Meite, Swift og Araruna er alle på skadelista til gjestene.

Vidåpent. Vi ser ingen annen utvei enn å helgardere dette oppgjøret. HUB.

9. Queens Park Rangers - Huddersfield
Queens Park Rangers har virkelig funnet formen etter at Stefan Johansen ble hentet inn på lån fra Fulham tidligere i sesongen. Laget har nå klatret opp på 12. plass med 46 poeng og vunnet seks av de siste ti: 6-1-3. Tirsdag slo de tabelljumbo Wycombe 1-0 hjemme på Loftus Road. Totalt har de 7-4-6 hjemme i hovedstaden. Carroll, Owens og Amos er fortsatt ute. Det omvendte møtet mellom lagene tilbake i desember endte med 2-0 seier til Huddersfield.

Gjestene er nede på 19. plass med 38 poeng og har nå fire på rad uten seier: 0-2-2. De har seks poeng til gode på Rotherham under streken i øyeblikket. 2-4-11 borte gjør dem til ligaens nest svakeste på reisefot. Kun jumboen Wycombe har tatt færre. Sist helg ble det 0-0 hjemme mot Cardiff. Hogg, Toffolo, Aarons, Eiting, Koroma og Schindler skal etter rapportene alle være ute hos gjestene.

Vi stoler på formsterke verter på en vrien lørdagskupong. H i London.

10. Cardiff - Watford
Interessant toppmøte i Wales. Det endte med 1-0 seier til Cardiff da lagene møttes i det omvendte møtet tidligere i sesongen, noe som er Watfords ene av kun to tap på hjemmebane til nå denne sesongen. Vertene er blant de store formlagene i ligaen der de ligger på 8. plass med 54 poeng og ti strake uten tap: 7-3-0. Etter en lang rekke på seks strake seire har to av de tre siste begge endte med uavgjort og forrige helg ble det 0-0 borte mot Huddersfield. 7-3-7 hjemme for seriens nest beste bortelag. Før denne runden skiller det fire poeng opp til Barnsley på den siste Play Off-plassen. Bennett, Bamba og Tomlin mangler.

Watford viser i likhet med hjemmelaget Cardiff solid form om dagen med seks seire og ett tap på de siste sju. Det har blitt to seire på rad etter tapet mot Bournemouth borte og sist helg slo de Nottingham 1-0 på hjemmebane, noe som plasserer laget på 2. plass med 66 poeng. Opp til suverene Norwich skiller det ti poeng. Lag 1-2 rykker som kjent direkte opp, mens 3-6 må spille Play Off. 5-7-5 borte. Foster, Deeney, Cleverley, Kabasele og Dele-Bashiru skal alle fortsatt være utilgjengelige.

Vi sjanser litt på U på 96-rekkeren i oppgjøret mellom disse to formlagene, men på 432-rekkeren spiller vi UB. Watford kommer nok til å være med i kampen om direkte opprykk hele veien inn.

11. Wycombe - Preston
Det omvendte oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen på Deepdale endte 2-2, mens det ble 4-1 seier til Preston på samme arena da disse to møttes i FA Cupen tilbake i januar i år. Wycombe er helt sist med 23 poeng på 35 kamper (5-8-22) og har nå tolv poeng opp til Birmingham på trygg grunn. De siste fire har alle endt med tap og tirsdag røk de 0-1 borte mot formsterke QPR. 3-5-9 hjemme. Obita mangler trolig fortsatt, ellers er det lite nytt å melde.

Preston befinner seg i et slags ingenmannsland på tabellen der de ligger på en 15. plass med 44 poeng etter 35 runder. De har 1-2-3 på sine siste seks og kommer fra 1-1 hjemme mot Bournemouth for en uke tilbake. Borte har det blitt 8-1-8. Lindsay, Bodin, Rudd, Bauer og Moult er alle ute.

Wycombe begynner etter hvert å se fortapte ut der de ligger på bunnen av tabellen i Championship, så vi prøver B i kamp elleve lørdag.

12. Portsmouth - Salford City
Finale EFL Trophy. Spilles på Wembley. Denne finalen skulle faktisk vært spilt for ett år siden og nå har de endelig fått plass i kalenderen! Det morsomme her er at vinneren er tittelforsvarere i ett døgn (!) da denne sesongens finale spilles i morgen, søndag, mellom Sunderland og Tranmere her på Wembley. Portsmouth slo ut Exeter med 3-2 i semifinalen i denne turneringen i februar i fjor og spiller til daglig på nivå tre i League One der laget ligger på 6. plass med 52 poeng. De har tre strake tap på samvittigheten og tirsdag røk de 0-2 hjemme mot nettopp Sunderland.

Salford frister til daglig tilværelsen på nivå fire i League Two der laget befinner seg på en 9. plass med 50 poeng. De har én seier på de siste fem (1-2-2) og kommer fra 0-1 tap borte mot Crawley Town i midtukerunden tirsdag kveld. I semifinalen i februar 2020 slo de ut divisjonskollega Newport etter straffesparkkonkurranse.

Endelig skal denne finalen altså spilles! Selv om Portsmouth har møtt veggen i serien, tror vi de tar hjem en etterlengtet tittel i dag og spiller H i kamp tolv.

Sportspills 96-rekker:

1. Fulham - Manchester City B

2. Everton - Burnley H

3. Crystal Palace - West Bromwich HU

4. Birmingham - Bristol City HU

5. Bournemouth - Barnsley HU

6. Derby - Millwall HU

7. Middlesbrough - Stoke HU

8. Nottingham - Reading HUB

9. Queens Park Rangers - Huddersfield H

10. Cardiff - Watford U

11. Wycombe - Preston B

12. Portsmouth - Salford City H

Sportspills 432-rekker:

1. Fulham - Manchester City B

2. Everton - Burnley H

3. Crystal Palace - West Bromwich HU

4. Birmingham - Bristol City HU

5. Bournemouth - Barnsley HUB

6. Derby - Millwall HUB

7. Middlesbrough - Stoke HU

8. Nottingham - Reading HUB

9. Queens Park Rangers - Huddersfield H

10. Cardiff - Watford UB

11. Wycombe - Preston B

12. Portsmouth - Salford City H