Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Vikinglotto-millionærenes vinnergloser

Det er mange som har fått telefon fra Hamar på en onsdagskveld. Vinnerreaksjonene er svært ulike. Bare se her.

(Nettavisen)

Onsdag 22. september kan vi få en ny Vikinglotto-millionær. Da følger det en Telefon fra Hamar. Men hvilke ord detter ut av en, når man plutselig blir Vikinglotto-millionær?

Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Vinnerglosene

Det er ikke unaturlig at vinnere blir stumme når vi ringer, men litt etter litt kommer vinnerglosene. Det er utallige måter å uttrykke glede over å vinne i Vikinglotto. Norsk Tippings trekningsredaktører har blant annet notert disse reaksjonene i år:

- Jeg hadde glemt at jeg hadde tippet. Dette er jo helt vilt. Nå skulle jeg hatt pulsklokke, for nå er pulsen min veldig høy, sa en kvinne i 30-årene fra Viken da hun stakk av med 45 millioner kroner 8. september.

- Det mener du ikke? Det er jo det vi drømmer om alle sammen. Jeg er helt svett i fingrene nå, uttrykte en kvinnelig trønder da hun stakk av med over 8,2 millioner kroner 14. juli.

- Å fy f ... Unnskyld språket, men er det sant? utbrøt vinneren da Norsk Tipping ringte 30. juni, for å fortelle at han, en mann fra Viken, stakk av med 24,5 millioner kroner.

- Å herregud, nå ble jeg glad! Spørs om jeg ikke må sette på kaffen igjen, var mannen fra Drammen i Viken sin reaksjon da trekningsredaktør, Gro Synstad, fortalte han om premien på over 1,2 millioner kroner den 24. mars.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Rekontruert vinnersamtale - "Seks siffer e' gøyt"

I 2016 rekonstruerte Herman Flesvig og Jon Sindre Fjellvang en reell vinnersamtale med en låt. Vinneren stakk av med 58 571 665 Vikinglotto-kroner og slik forløp samtalen seg:

(Artikkelen fortsettter under videoen).

(Det er Humorkollektivet, bestående av Herman Flesvig, Jon Sindre Fjellvang, Daniel Fure Schwarz og Kristoffer som står bak produksjonen av denne rekonstruksjonen.)

Nye vinnergloser onsdag? Ca. 44 mill i 1. premiepotten

Mange drømmer om en telefon fra Hamar og onsdag, 22 september, kan det skje. Da ligger det cirka 44 millioner kroner i 1. premiepotten. Siden en heldig kar fra Lunner i Viken sikret seg 2. premiepotten ved forrige trekning, ligger 2. premiepotten nå på cirka 1,4 millioner kroner.

Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Lykke til!


Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker. Les mer om vinnersjanse i Vikinglotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4
  • Antall millionærer i 2020 (Norge): 34
  • Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635