(Nettavisen)

Bodø/Glimt - Kristiansund

Odds: Handicap 3-veis 0:2 Bodø/Glimt

Kampstart søndag 23. oktober kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Aspmyra Stadion

Kampen vises på Eurosport Norge, Eurosport Player, discovery+ og TV2 Play

Vi tror Bodø/Glimt vinner med tre mål eller mer. Det spillet leverer du her

Bodø/Glimt tar i mot Kristiansund på Aspmyra søndag ettermiddag. Lagene kjemper i hver sin ende av tabellen, og oppgjøret på Aspmyra er svært viktig for begge.

Bodø/Glimt er i støtet og maltrakterte Vålerenga på Intility sist helg. Nordlendingene ga seg ikke før det sto 6-0, og med den utklassingen kvittet de seg med Vålerenga i kampen om medaljer.

Kristiansund på sin side tapte skuffende 0-1 hjemme for Haugesund, og trenger et lite mirakel for å holde seg i Eliteserien.

Bodø/Glimt er i form

Etter at Bodø/Glimt tapte 1-4 hjemme for Molde i starten av september gikk nok luften litt ut av eliteserieballongen til nordlendingene. De fulgte opp den kampen med nok et tap(2-3 borte mot Tromsø), og ble så holdt til 1-1 hjemme mot Haugesund.

I den perioden spilte de også 1-1 borte mot PSV, og slo Zürich 2-1 hjemme i Europaligaen, så det var nok kampene i Europa som ble høyest prioritert.

Det er viktig å ta medalje i Eliteserien, for de som blir to og tre kommer inn i kvalifisering til Europa Conference League. Dette gir matching på høyere nivå, og i tillegg penger i klubbkassa.

Dette har Bodø/Glimt nå skjønt for de tre siste kampene i Eliteserien har vært meget solide. 4-1 borte mot Lillestrøm, 4-1 hjemme mot Sandefjord, før de reiste til hovedstaden og utklasset Vålerenga med 6-0 er mildt sagt bunnsolid.

Med tanke på at Glimt skal til Trondheim for å møte Rosenborg i neste runde er derfor seier hjemme mot Kristiansund viktig - og med statistikken de har mot Kristiansund er vi sikre på at laget til Kjetil Knutsen gleder seg til søndag.

Alderstrekning: Bli Lotto-millionær uten å ha ett eneste riktig tall

Kristiansund trenger et lite mirakel

Kristiansund har surret rundt i bunnen av tabellen hele sesongen, og den fryktelige starten må ta mye av skylden for dette.

Etter de 16 første kampene sto de med 1-3-12, og lå an til å sette ny bunnrekord for antall poeng i Eliteserien gjennom en hel sesong(Aalesund har rekorden med 11 i 2020).

De siste 10 kampene har det sett bedre ut, og de hadde en periode fire kamper på rad uten tap, inkludert tre seiere. Etter 1-1 borte mot Lillestrøm før tre seiere på rad hjemme mot Viking, Sandefjord og Vålerenga, steg håpet om å holde plassen.

De fire siste kampene har dessverre fått laget til Christian Michelsen ned på jorda igjen. Det har endt med 0-2-2, og spesielt det siste oppgjøret hjemme mot Haugesund var skuffende.

Her trodde de nok på tre poeng, men 0-1 i en kamp de hadde mest ball, flest skudd og flest skudd på mål var tung å svelge. De trenger minst to seiere på de fire siste, og med den formen Bodø/Glimt er i for tiden tror vi ikke en av de kommer på Aspmyra.

Bodø/Glimt tar en enkel seier

Bodø/Glimt kjemper med Rosenborg og Lillestrøm om de to medaljene som gjenstår etter at Molde sikret seg seriegullet sist helg. Glimt er i føringen, poenget foran trønderne, og har en liten luke på fire poeng ned til Lillestrøm på fjerdeplass.

Mot søndagens motstander har de en enormt bra statistikk. På 11 kamper mot Kristiansund, både hjemme og borte, har Bodø/Glimt 10-1-0 - med 25-5 i målforskjell.

På Aspmyra har det vært total overkjøring. Fem kamper har gitt fem hjemmeseiere - med 13-1 i målforskjell, og den statistikken ser enda bedre ut for Bodø/Glimt etter søndagens kamp.

Vi tror Kristiansund er sjanseløse og Bodø/Glimt vinner med tre mål eller mer. Det spillet leverer du her