(Nettavisen)

Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Eliteserien, en kamp fra OBOS-ligaen, to kamper fra Premier League, to kamper fra tysk Bundesliga og avsluttes med en kamp fra spansk La Liga. Bonuspotten er på ca 1,1 mill kr. Innleveringsfristen er kl 14.55.

Det er ca. 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

1. Rosenborg - Vålerenga
Ni serierunder gjenstår av Eliteserien og det er fortsatt full spenning både i gullkampen og i nedrykksstriden.

Rosenborg fikk som ventet trøbbel borte mot Kristiansund for 14 dager siden og tapte 0-1. Fikk Adam Andersson utvist allerede etter et minutt i den kampen og Rosenborg tapte dermed terreng i forhold til gullstriden. Ligger på 4. plass med 37 poeng og har sju poeng opp til serieleder Bodø/Glimt før helgens serierunde. Nevnte Andersson soner karantene, mens Åge Hareide fortsatt har noen sentrale spillere ute med skade. Rosenborg med solide 7-1-2 hjemme på Lerkendal.

Vi hadde veldig god tro på Vålerenga hjemme mot Strømsgodset for 14 dager siden og Fagermos menn innfridde med 3-0 seier. Vidar Ørn Kjartansson tegnet seg endelig på scoringslisten igjen. Tok seg opp på 6. plass med den seieren, men er hektet av i medaljekampen og står med kun 30 poeng og har åtte poeng opp til Kristiansund på bronseplass. Beskjedne 3-3-4 på bortebane. Vålerenga kan stille skadefritt.

Etter tre ganger 3-0 til Rosenborg, endte det 1-1 i tilsvarende kamp i fjorårssesongen. HU.

2. Bodø/Glimt - Sarpsborg 08
Bodø/Glimt hadde som ventet ingen problemer med å slå Stabæk borte for 14 dager siden og vant med komfortable 3-0. Står med 19 poeng på sine sju siste seriekamper , men i og med at Molde slo Tromsø lørdag kveld, overtok Molde tabelltoppen på bedre målforskjell. Tar Glimt poeng i kveld, tar de tilbake serieledelsen. Ulrik Saltnes er ute for resten av sesongen. Flotte 7-3-1 hjemme på Aspmyra.

Sarpsborg 08 med tre meget viktige poeng da de slo formløse Lillestrøm 2-1 hjemme i Sarpsborg for 14 dager siden. Stod med tre strake tap før den kampen og gjorde ingen kanonmatch mot Lillestrøm heller. Ligger femte sist med 23 poeng, men kun fem poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass. Meget beskjedne 2-1-7 på bortebane.

Bodø/Glimt blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

3. Brann - Stabæk
Sekspoengskamp på Brann Stadion der det er ventet ca 15 000 tilskuere. Et klart forbedret Brann-lag skapte nok sjanser til å vinne komfortabelt borte mot Mjøndalen for 14 dager siden, men en keepertabbe sørget for 1-1. Brann innehar kvalifiseringsplassen med sine 18 poeng og har fire poeng opp til Tromsø på sikker plass. Eirik Horneland har ingen spesielle skader i troppen.

Stabæk med kun en seier på sine sju siste seriekamper og får det tøft med å unngå nedrykk. Ligger nest sist med 17 poeng og står med 1-2-4 på de sju siste. Viktige Kornelius Normann Hansen soner karantene, og kaptein Yaw Amankwah er ute for resten av sesongen. Stabæk med 2-2-6 totalt på bortebane.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende i Bergen. Brann blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

4. Haugesund - Mjøndalen
Tre strake tap for Haugesund nå etter 0-2 tap i Tromsø i siste serierunde. Tredje sist ble det 2-3 tap borte mot Kristiansund, mens de i forrige hjemmekamp overraskende tapte 1-3 mot bortesvake Odd. Jostein Grindhaugs menn ligger uansett trygt til med sine 28 poeng og har meget solide 7-1-2 hjemme i Haugesund.

Mjøndalen styrer mot nedrykk og tok et svært turbetont poeng hjemme mot Brann for 14 dager siden. Har ikke sett spesielt gode ut på lang tid og står med kun 15 poeng på sisteplass. Totalt 1-4-5 på bortebane.

Det har endt med poengdeling i de to siste tilsvarende i Haugesund og det er overraskende om Haugesund skulle tape denne. HU.

5. Sandefjord - Odd
Klart nedadgående formkurve for Sandefjord med kun en seier på de sju siste seriekampene og kun fem poeng (1-2-4). Med 25 poeng trenger laget fortsatt flere poeng, for ikke å bli innblandet i nedrykksstriden. Tapte faktisk hele 0-3 i forrige hjemmekamp mot Stabæk, men fikk en tidlig utvisning i den kampen.

Odd med en overraskende 3-1 seier borte mot Haugesund nest sist, men var overraskende tamme hjemme mot Molde sist og tapte fortjent 1-3. Ligger på plassen foran Sandefjord med 26 poeng og står med beskjedne 3-3-5 på bortebane.

De tre siste tilsvarende i Sandefjord mellom disse to har alle endt med poengdeling og denne fjerde på rad kommer kanskje i kveld. U.

6. Strømsgodset - Viking
Variable takter av Strømsgodset i det siste med 3-1-4 på de åtte siste seriekampene. Skuffende svake borte mot Vålerenga sist og et fortjent 0-3 tap da. Gustav Valsvik pådro seg en utvisning i den kampen og soner følgelig karantene søndag. Godset på 8. plass med 29 poeng, hele 23 av de poengene er tatt hjemme på Marienlyst (7-2-1).

Viking har gjort unna dobbeltoppgjørene mot både Molde og Bodø/Glimt og etter 2-1 seieren sist hjemme mot Sandefjord, henger siddisene fortsatt med i medaljekampen. Ligger på 5. plass med 35 poeng og har kun tre poeng opp til Kristiansund på bronseplass. Har vært klart best hjemme i Stavanger hittil (7-2-2), mer moderate 3-3-4 på bortebane.

Viking vant imidlertid 2-0 på Marienlyst i fjorårssesongen, mens det endte 0-0 sesongen før. Tror ikke Viking taper denne. UB.

7. Aalesund - Sogndal
Åtte serierunder gjenstår i OBOS-ligaen og før helgens serierunde, ligger Aalesund på 2. plass og direkte opprykksplass med 43 poeng. Men har kun ett poeng ned til Jerv på plassen bak. Lars Arne Nilsens menn innledet svakt denne sesongen og tok kun sju poeng på de seks første seriekampene (2-1-3). Men er ubeseiret siden dengang og står med 10-6-0 på sine 16 siste seriekamper.

Sogndal henger med for fullt i kampen om en av playoffplassene. Ligger på 6. plass før helgens serierunde med 33 poeng og har tre poeng ned til Ranheim på 7. plass. Samtidig er det kun ett poeng opp til KFUM Oslo på plassen foran. Formen er mer på det jevne med kun to poeng på de tre siste seriekampene og borte er ikke tallene bedre enn 4-1-5.

Aalesund har ikke tapt siden de røk 0-2 mot Sogndal på Fosshaugane 18. juni. Søndag er det dags for revansje. H.

8. Everton - West Ham
Solid bortekamp av Everton mot Manchester United for 14 dager siden, da Andros Townsend sikret en fortjent utligning snaue halvtimen før slutt. Everton er ett av fire lag på 14 poeng før helgens serierunde og ligger på 5. plass. Tre hjemmekamper på Goodison Park har gitt tre seire og maksimale ni poeng. Dominic Calvert-Lewin og Richarlison er fortsatt ute for Everton, men både Lucas Digne og Seamus Coleman er friskmeldt.

West Ham ble fraranet tre poeng hjemme mot Brentford for 14 dager siden og gikk på et meget ufortjent 1-2 tap. Ble dermed stående på 11 poeng, men er faktisk ubeseiret på bortebane hittil (2-1-0). David Moyes har i all hovedsak skadefritt mannskap til disposisjon.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Goodison Park. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Newcastle - Tottenham
Newcastle har vært i hetluften den siste uken. Mangeårig eier Mike Ashley har solgt klubben til Saudi-Arabia og det har skapt mye bråk. Ligger nest sist med kun tre poeng og det er nok kun ett tidsspørsmål før manager Steve Bruce er borte. Tapte 2-4 hjemme for West Ham i seriepremieren, og de to neste hjemmekampene har gitt poengdeling mot hhv Southampton og Leeds. Viktige Callum Wilson er tilbake etter fire kampers fravær

Tottenham med 2-1 seier hjemme mot Aston Villa sist, dog uten å imponere. Er oppe på 12 poeng, men har fortsatt tilgode å imponere denne sesongen. Vant sesongens første bortekamp mot Wolverhampton med 1-0, men hadde marginene med seg i den kampen. Deretter er det blitt klare bortetap mot både Crystal Palace (0-3) og Arsenal (1-3).

Det endte 2-2 i tilsvarende kamp på St. James Park forrige sesong. Feelingen er at det kan ende med hva som helst denne gang. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

10. Bayer Leverkusen - Bayern München
De to neste kampene på søndagens tippekupong er begge hentet fra tysk Bundesliga. Det er spilt sju serierunder for helgens runde og her møtes de to topplagene som begge står med 16 poeng.

Bayer Leverkusen tapte 3-4 hjemme mot Borussia Dortmund i en herlig fotballkamp i den fjerde serierunden, men de seks øvrige seriekampene har gitt fem seire og 1-1 borte mot Union Berlin i seriepremieren. Solid 4-0 seier borte mot Arminia Bielefeld i siste serierunde for 14 dager siden. Midtbanespilleren Robert Andrich soner karantene.

Bayern München med et meget overraskende 1-2 tap hjemme mot Eintracht Frankfurt fo 14 dager siden, men det er var nok mest et arbeidsuhell. Stod med fem strake ligaseire før den kampen og formidable 22-4 i målforskjell. Kun Pavard er ute for Bayern.

1-2 og 2-4 i tilsvarende kamp i Leverkusen de to foregående sesongene. Bayern München vinner nok igjen. B.

11. Augsburg - Arminia Bielefeld
Kun en seier på de sju første seriekampene for Augsburg og den seieren kom i forrige hjemmekamp med 1-0 mot Borussia Mönchengladbach. Deretter er det blitt 0-3 tap borte mot Freiburg og 1-2 tap borte mot Borussia Dortmund. Innledet sesongen med 1-4 tap hjemme mot Hoffenheim og har også tapt hjemme mot Bayer Leverkusen med 0-4.

Arminia Bielefeld rykket opp til Bundesliga foran forrige sesong. Endte fjerde sist med fire poengs klaring ned til nedrykksstreken. Er sammen med tabelljumbo Greuther Fürth det eneste laget som ikke har vunnet i Bundesliga hittil denne sesongen og står med fire poeng på sine sju første seriekamper. Tre av fire hjemmekamper har endt med poengdeling. Borte er det blitt tap mot Borussia Mönchengladbach (1-3) og Union Berlin (0-1), mens det har blitt 1-1 mot Greuther Fürth.

Det endte 0-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Augsburg taper neppe denne. HU.

12. Celta Vigo - Sevilla
Lørdagens tippekupong avsluttes med en kamp fra La Liga. Her er det spilt åtte serierunder og tre lag topper med 17 poeng (Real Madrid, Atletico Madrid og Real Sociedad). Etter å ha kjempet mot nedrykk to sesonger på rad, var forrige sesong en opptur for Celta Vigo. Endte på en flott 8. plass da. Ikke sett like bra ut denne sesongen og ligger femte sist med kun sju poeng. Tapte sine tre første hjemmekamper, men slo Granada 1-0 i forrige hjemmekamp.

Sevilla har innledet ganske bra, ikke minst på hjemmebane. Der står laget med full pott og ni poeng på sine tre første. Som vanlig ikke like imponerende på bortebane, der kun en av fire kamper er vunnet (1-2-1).

Sevilla slo Celta Vigo 4-3 i Vigo forrige sesong, men vi merker oss at Celta Vigo de tre foregående sesongene vant tilsvarende hjemmekamp. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Rosenborg - Vålerenga HU

2. Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 H

3. Brann - Stabæk H

4. Haugesund - Mjøndalen HU

5. Sandefjord - Odd U

6. Strømsgodset - Viking UB

7. Aalesund - Sogndal H

8. Everton - West Ham H

9. Newcastle - Tottenham HUB

10. Bayer Leverkusen - Bayern München B

11. Augsburg - Arminia Bielefeld HU

12. Celta Vigo - Sevilla HB

432-rekker:
1. Rosenborg - Vålerenga HU

2. Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 H

3. Brann - Stabæk H

4. Haugesund - Mjøndalen HU

5. Sandefjord - Odd U

6. Strømsgodset - Viking UB

7. Aalesund - Sogndal H

8. Everton - West Ham HUB

9. Newcastle - Tottenham HUB

10. Bayer Leverkusen - Bayern München B

11. Augsburg - Arminia Bielefeld HU

12. Celta Vigo - Sevilla HUB