Angst: – Jeg var livredd. Under slike forhold popper bilder av kneskader opp i hodet mitt, sa snowboardstjernen Silje Norendal etter 4.-plassen i slopestyle.

Bart: Robert Johansson tok ett gull (lagkonkurranse) og to bronse i hopp. Men han gikk tidlig lei av spørsmålene om barten.

C-moment: Ester Ledecká (Tsjekkia) ble første kvinne som har vunnet gull i to forskjellige idretter: Alpint (super-G) og snowboard (parallellstorslalåm).

Drink: Mixed-curleren for OAR, Aleksandr Krusjelnitskij, avla positiv dopingprøve. Russeren la prompte skylden på at noen hadde puttet ulovlige stoffer i drikkeflasken hans. Norge overtok bronsen.

Evighetsmaskin: Aksel Lund Svindal (35) grep sjansen og tok Norges første OL-gull i utfor. Det ble en norsk fest med Kjetil Jansrud som sølvgutt.

Farvel: Marit Bjørgen takket for seg i OL-sammenheng etter 24 renn og fem OL. Hun fikk med seg to gull, et sølv og to bronse hjem fra Pyeongchang. Samtidig ble hun tidenes vinterolympier.

Gjennombrudd: Simen Krüger Hegstad kom som «ukjent» for de fleste ikke-nordmenn, men dro hjem med to gull og et sølv på tre starter i langrenn.

Helrått: Johannes Thingnes Bø pådro seg to tilleggsminutter på normaldistansen i skiskyting. Det skal vanligvis ikke holde til gull, men nordmannen var overlegen i sporet og tok tittelen.

Ikke blink: Tomas Pettersson (langrennsekspert i den svenske avisen Expressen) dømte Marit Bjørgen helt ut før stafetten. Han måtte spise opp hvert ord etter at Bjørgen parkerte Stina Nilsson på stadion på stafetten.

Jubel-kronprins: Kronprins Haakon delte ut klemmer og «high fives» så det gnistret rundt ham da Svindal tok alpingull. – Stort å få oppleve dette, sa han til NTB.

Kollaps: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk sjansen i langrennsstafett. Hun gikk på en smell av de helt sjeldne og var heldig som holdt seg på gummibeina inn mot veksling. Norge rettet opp og tok gull.

Langtur: Det norske curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien reiste hjem fra OL med fjerdeplass. Så reiste de tilbake til Sør-Korea, vel 17.500 kilometer tur/retur, for å hente bronsemedaljen etter en positiv dopingtest hos OAR-laget.

Medaljerush: Norge fikk en knallstart, kjørte på og satte OL-rekord (vinterleker) med å sikre hele 39 medaljer (14-14-11).

Nedtur: Marcel Hirscher hadde kjørt ut. Henrik Kristoffersen ledet og kjørte for gull i finaleomgangen, men det holdt bare i noen få sekunder før nordmannen mistet balansen og forsvant fra slalåmkonkurransen.

Over til: 2022-OL går med Beijing som base for hallidrettene. Langrenn, hopp, skiskyting og snowboard arrangeres 194 kilometer unna.

Presset: Maren Lundby var kjempefavoritt i hopp og taklet favorittrollen tross fall på trening dagen før konkurransen.

Qvadruppel: Kunstløperen Nathan Chen ble førstemann til å vise opp seks kvadrupelhopp. Det gjorde han i friløpet, men det holdt bare til sølv sammenlagt.

Råskinn: Ragnhild Haga var ikke akkurat beskjeden i sitt første OL. Hun rasket med seg to gull og sto for en gyllen opprydningsjobb på stafetten.

Storm: Fra minus 20 til pluss 10 og vind som nærmet seg orkan i kastene. OL ble en berg-og-dal-bane værmessig de første to dagene. Så kom sola.

Turist: Ole Einar Bjørndalen tuslet rundt og var støttespiller for kona Darja Domratsjeva. Det blir med åtte gull og 13 medaljer i OL for Bjørndalen. Ektefellen vant stafetten for Hviterussland.

Ustoppelig: Håvard Holmefjord Lorentzen ble sprintkonge på skøyter med gull på 500 meter med 1/100s margin og sølv på 1000-meteren (slått med 4/100).

Ventetid: Endelig vant Ungarn et vinterolympisk gull. Det kom 94 år etter de første lekene i 1924. Ungarerne var best på 5000 meter stafett kortbane skøyter.

Westernskyting: De norske skiskytterjentene Marte Olsbu og Tiril Eckhoff hadde en tung dag i mixedstafetten. Skytingen deres hadde ikke gjort seg bort i en westernfilm. Gutta ryddet opp og ordnet sølv.

X-faktor: Johannes Høsflot Klæbo tok OL med storm. Han har hele pakken: Tre gull og et medietekke få kan matche. Hvem snakker lenger om Petter Northug?

Ydmyk: – Jeg hadde aldri klart dette uten ham. (Skøyteløper Lorentzen om treneren Jeremy Wotherspoon).

Zzzzzz: Utsettelsene i starten av OL var mange og lange.

Ærlig: Skøyteløperen Sindre Henriksen etter en elendig dag i lagtempo: – Følte meg som en stut og Bambi på isen. Det gikk i svart for meg allerede etter at jeg dro. Det var som jeg gikk med klister. Det var angst, nesten panikkangst.

Ølfest: En norsk fysioterapeut slo seg helt vrang etter en fuktig alkokveld. Anholdt av politiet, saftig bøtelagt og sendt hjem umiddelbart.

Åpenbaring: Ragnhild Mowinckel tok to sølv (storslalåm og super-G) og fikk sitt definitive gjennombrudd. Nå mangler bare en seier i verdenscupen.