Gå til sidens hovedinnhold

Vil skaffe Glimt tre millioner

Artikkelen er over 11 år gammel

Runar og Ørjan Berg orker ikke tanken på å miste Bodø/Glimt, og har en plan om å bidra ved å skaffe tre millioner kroner til klubben i sine hjerter. Si din mening.

Hva mener du om initiativet til Berg-brødrene? Si din mening i kommentarfeltet.

Ingen av Berg-brødrene er fremmed for en aldri så liten krise i Glimt med jevne mellomrom. Men nå er det annerledes. Nå er det alvor.

- Jeg føler virkelig at eksistensen er i fare, og selv om jeg har vært med på mange kriser i denne klubben, sitter jeg nå med en følelse jeg aldri har hatt før, sier Runar Berg som plutselig fikk det travelt med å gjennomføre en plan han har gått svanger med en stund.

Selge andeler

Sammen med storebror Ørjan akter han å skaffe Glimt tre millioner kroner, gjennom å selge 200 andeler til 15.000 kroner stykket.

- Kall det gjerne å bli Glimt-ambassadør, eller hva du vil. Dette er noe jeg føler jeg kan bidra med akkurat nå, og som vil være mitt bidrag for å redde klubben, sier 39-åringen.

Foruten en takk i himmelen for å ha bidratt til å redde Glimt, vil andelskjøperne verdsettes også på andre måter.

- Alle som kjøper en slik andel vil få to sesongkort, og plass til to barn i en egen eksklusiv fotballturnering for barn sammen med alle Glimt-spillerne. Og de vil få to billetter til et arrangement på Rock Café i desember, hvor flere tidligere Glimt-legender vil fortelle historier fra sine karrierer, og hvor man vil få en eksklusiv musikalsk godbit med en stor artist i tillegg. Jeg synes det er et poeng at alle som ønsker å bidra med noe slikt som dette, settes skikkelig pris på, sier Berg.

Tror det er mulig

Ørjan Berg tente på brorens idé med én gang.

- Et sted må man starte, og dette er noe jeg tror vi kan få til. Jeg tente på tanken med én gang. For meg er det viktig at folk også forstår at det er langt mer enn bare A-laget som rammes dersom det går riktig ille til slutt. Det er rundt 400 unger som spiller fotball i Glimt. Det er vel så viktig i mine øyne, sier Ørjan Berg.

I fjor bidro Runar ved å spille gratis, samt at han solgte litografier for en halv million kroner. Denne sesongen er han tilbake på lønningslisten, og har allerede sagt fra seg en porsjon av den.

- Jeg sier fra meg 50.000 kroner av lønna mi. Neste sesong er han ikke sikker på om han spiller eller bare jobber i klubben, men uansett vil han ikke være dyr i drift.

- Om jeg er ansatt som spiller eller i markedsavdelingen, så er jeg innstilt på å gå betydelig ned i lønn neste år. Når situasjonen er så alvorlig som den er nå, så må man bare trå til og bidra med det man kan, sier han.

Må ryddes opp nå

Brødrene Berg er ikke alene om å ha fått øynene opp for alvoret som stirrer Glimt rett i hvitøyet om dagen. Et godt eksempel på dette er initiativet fra en mindre Bodø-bedrift. I går henvendte Bodø selskapsservice seg til Glimt og til supporterklubben Den Gule Horde hvor de tilbød et tapasbord for tjue personer som kan auksjoneres bort til inntekt for Glimt. Bedriften håper det kan inspirere andre mindre, og gjerne også større bedrifter til å gjøre noe lignende. For Berg-brødrene er det bare én ting som teller.

- Vi kan ikke la denne klubben gå til grunne. Til det betyr den altfor mye for altfor mange, sier Ørjan Berg.

Og selv om mange små drypp selvsagt hjelper på, så er de klar på at det må drastiske endringer til for at Glimt skal kunne overleve også på sikt.

- Det er utrolig viktig at Glimt får ryddet skikkelig opp nå, og sikre forsvarlig drift også de neste 15¿20 årene, sier Runar Berg.