Tvillinger i pappas fotspor

Henrik, Andreas og Håkon Evjen under Norway Cup. Gutta hevder pappa - den tidligere Mjølner og Glimt-backen?ikke legger press på dem.

Henrik, Andreas og Håkon Evjen under Norway Cup. Gutta hevder pappa - den tidligere Mjølner og Glimt-backen?ikke legger press på dem. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tidligere Glimt-kaptein følger sine sønner tett.

DEL

Tvillingene til Andreas Evjen imponete på fotballbanen i Oslo.

Pappa - med fortid som Glimt-kaptein på venstrebacken i en årrekke - har ingen planer om å legge press på sine sønner, og lar gutta selv bestemme.

Tvillingene Håkon og Henrik Evjen (14) har mye av regien i det som skjer for 2000-utgaven til Mjølners guttelag. Håkon briljerer med kapteinsbindet på midtbanen, mens Henrik er lynrask spiss. Tvillingkommunikasjonen dem imellom er det heller ingenting å si på.

Slik forklarer de sine forser selv:

– Jeg er nok best når jeg får ballen og kan løpe framover, utfordre én mot én og slå ballen bak forsvaret, sier Håkon til Fremover.

– Jeg liker best å få stikkere der jeg kan løpe fra forsvaret og komme alene med keeper, sier Henrik.

– Jeg tror Håkon er vanskelig å spille mot. Han er en typisk boks til boks-spiller med god teknikk og bra både defensivt og offensivt. Scorer en del mål også. Slike spillere vokser ikke på trær, sier pappa, trener og tidligere storspiller Andreas Evjen.

– Henrik er en helt annen type. Han er utrolig rask, og når han har de gode dagene så er han vanskelig å få tak på. En veldig klok fotballspiller, skryter pappa.

Ambisjonene som fotballspillere lar han gutta selv bestemme.

– Det tenker jeg ikke noe på. Det får komme som det kommer. Som trener for dette laget håper jeg alle utpå der får muligheten til å bli best mulige fotballspillere. Det gjelder alle spillerne. Jeg er her for å veilede og lære dem litt på veien. Jobben må de gjøre helt selv, sier han.

– Tror du det er et trangere nåløye å nå toppen nå kontra da du holdt på?

– Du vet, da jeg var ung spilte vi på is med ispigger, og måtte måke snøen før vi skulle trene. Slik er det ikke nå, selv om det ikke er gode treningsforhold i Narvik nå heller, sier han.

– Men om det er vanskeligere å nå toppen nå enn før vet jeg ingenting om. Det vil jeg ikke ha noen mening om, sier Evjen.

Sønnene er i alle fall veldig klar på at de ønsker å bli best mulig.

– Det hadde vært artig å spille fotball i eliteserien, men jeg føler ikke vi blir presset til det, sier Henrik.

– Vi liker jo å spille fotball, så vi har gjerne lyst å bli god, supplerer Håkon.

– Men pappa sier vi kan gjøre det vi har lyst til, så jeg føler ikke noe press, sier Henrik.

På spørsmål om hvem som er de store forbildene er begge ganske klare.

– Gareth Bale, svarer midtbanespiller Håkon.

– Zlatan, svarer angrepsspiller Henrik.

Det er et stykke fra bane 7 på Ekeberg til Real Madrid og franske PSG, men drømmer er til for å oppfylles.

Tapte for Vard

Onsdag ble brå og kjedelig slutt på Norway Cup-eventyret for Mjølner.

Vard Haugesund vant til slutt 1-0 etter at Mjølner slet med å klarere en corner. Vard kom til kampen med 8-0 i målforskjell på sine fire første kamper. Mjølner var også ubeseiret i gruppespillet. – De var mye større og sterkere enn oss, og litt raskere. De vant de fleste hodeduellen, sier Håkon. Pappa og trener Andreas var også en skuffet - men fattet - mann etter kampslutt.

– De lærer enormt av dette. mener Andreas. Nå venter en fridag før det blir treningskamper fra lag på Østlandet. Trener ønsker å utnytte at laget nå er i Oslo og kan møte bedre lag.

– Vi satser på å spille to kamper før vi reiser hjem. Flyet går søndag, så det er like greit å utnytte tiden vi er her nede. Vi satser på en kamp fredag og en kamp lørdag, sier den veltalende og dyktige treneren.

Artikkeltags