Nina-Sofie føler seg ikke i topp slag - men nå skal hun gjennom en sinnssyk styrkeprøve

Nina-Sofie Berg fra Steigen har forberedt seg i atskillig varmere og tørrere klima.

Nina-Sofie Berg fra Steigen har forberedt seg i atskillig varmere og tørrere klima. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Triatlet Nina-Sofie Berg (37) bruker friperioden fra oppdrag for Forsvaret i Midtøsten til å sjekke formen under Lofoten Triathlon - og for å puste inn frisk nordnorsk luft.

- Jeg har nok ikke fått prikket inn toppformen. Jeg har bare fått løpt i støvete ørkenluft og simulert svømming ved bruk av treningsstrikk de siste månedene. Målet er derfor bare å fullføre ekstremdistansen på lørdag, sier Nina-Sofie.

Oberstløytnanten fra Steigen har fullført seks tidligere ironman-distanser i triathlon tidligere. Hun skal ut i den lengste løypa som tester utøverne i fire kilometer havsvømming, 196 kilometer på sykkel og et fullt marathon i joggesko i Lofotens fantastiske natur.

- Det er herlig med et avbrekk fra tjenesten og få oppleve storslått natur og et svært velorganisert arrangement under Lofoten Triathlon, sier Berg.

Lofoten Triathlon går av stabelen fredag 19. for den "korte" olympic+ -distansen og lørdag 20. august for extreme+ - distansen.

Løpet er en del av The Arctic Triple som arrangeres i Lofoten med øvelser innen Ski mountaineering i uke 11, Ultraløp på opptil 166 kilometer i uke 22 og triathlon i uke 33.

The Arctic Triple gjennomføres for første gang i 2016. På helgens arrangement deltar over 200 triatleter på den første Lofoten Triathlon i historien.

Artikkeltags