Tilbake på Aspmyra

Pavel Londak er tilbake på Glimt-trening. Dermed spisses konkurransen om plassen mellom stengene. Jonas Ueland Kolstad og Ivar Andreas Forn ses i bakgrunnen.

Pavel Londak er tilbake på Glimt-trening. Dermed spisses konkurransen om plassen mellom stengene. Jonas Ueland Kolstad og Ivar Andreas Forn ses i bakgrunnen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Pavel Londak er tilbake i Bodø/Glimt etter sitt lille eventyr i tyrkiske Bucaspor.

DEL

Nå ønsker estlenderen å ta opp kampen om plassen mellom stengene i Bodø/Glimt.

– Jeg har kontrakt med Glimt ut neste sesong. Nå handler det om å prestere best mulig for klubben min, slår den solide sisteskansen fast.

Han var tilbake på sin første Glimt-trening mandag.

Nå må han vente tålmodig til 1. august. Først da blir han spilleklar for klubben sin, etter at utlånsavtalen med Bucaspor er avsluttet.

Tre kamper

Londaks første kamp fra start kan tidligst bli borte mot Mjøndalen 7. august.

– Nå må jeg ta opp kampen med de andre målvaktene i klubben. Målsettingen er selvsagt å spille meg inn på laget. Jeg ønsker å gjøre mitt beste for Glimt både på trening og i kamp. Så får tiden vise om jeg er god nok for laget, smiler Londak.

Før estlenderen blir spilleklar skal de helgule møte Nybergsund (hjemme), HamKam (borte) og Asker hjemme.

To landskamper

Den robuste keeperen mangler litt kamptrening. I løpet av de siste tre månedene har han spilt kamp to ganger. Begge landskamper for Estland.

– Jeg spilte en omgang da Estland tapte 1-2 mot Spania. Jeg spilte den første omgangen og da var stillingen 0-0. Deretter spilte jeg hele kampen borte mot Uruguay. Vi tapte 0-3, men jeg er fornøyd med egen innsats. Treneren sa seg fornøyd med meg, og vi fikk det tøft mot et toppet Uruguay. Vi spilte med sju unge debutanter, så det ble nok av utfordringer underveis, forteller den estiske landslagsmålvakten.

Jakter leilighet

Vel på plass i Bodø er det to ting som er viktig for Londaks del. For det første skal han imponere nytrener Cato Hansen på trening. I tillegg må han skaffe seg og familien ny bolig.

– Min søster bor der jeg bodde før jeg dro til Tyrkia. Nå må jeg finne en ny leilighet her i Bodø. Er det noen snille mennesker dere ut som har en flott, og billig leilighet, så er det bare å ta kontakt, reklamerer sisteskansen smilende. I mellomtiden er kona og barna hjemme i Tallinn.

Cato Hansen på sin side gleder seg til å bli bedre kjent med toppkeeperen fra Estland.

– Londak var veldig god forrige gang han var i Bodø. Nå gjenstår det å se om han er like god, sier Hansen.

– Hva betyr det å få ham tilbake?

– Det betyr at det er større kamp om plassene på laget. Og akkurat det er positivt, slår treneren fast.

Artikkeltags