Tid for ungdommen

Kåre Ingebrigtsen kommer til å gi Ruben Want (til venstre), Erlend Robertsen og Daniel Berntsen mye spilletid i sesongens seks siste kamper.

Kåre Ingebrigtsen kommer til å gi Ruben Want (til venstre), Erlend Robertsen og Daniel Berntsen mye spilletid i sesongens seks siste kamper. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Glimt tenker på framtida, glemmer opprykkstankene, og slipper heller unggutta til resten av sesongen.

DEL

Tidligere i høst ga Glimt Daniel Berntsen (17) proffkontrakt, og nå følger to nye tenåringer etter.

Ved hjelp av eksterne midler signeres både Erlend Robertsen (17) og Ruben Want (18), som sammen med Berntsen loves mye spilletid resten av sesongen.

– Vi kommer til å prioritere disse i kampene som gjenstår. Nå skal vi bygge en plattform for neste års Glimtlag, sier Kåre Ingebrigtsen.

Klar prioritering.

Både Want og Robertsen kan komme til å få debuten sin allerede mot Ranheim.

– De kommer alle til å være involvert, sier Ingebrigtsen som har gitt spillergruppa klar beskjed om at parameterne nå er forandret.

– Jeg har sagt at vi nå vil prioritere med tanke på framtida. Det er spillere her som kommer til å bli solgt i løpet av høsten og vinteren, og disse må stå på nå for å få spilletid hvor de kan vise seg fram for andre klubber. Samtidig har de som ønsker å være med videre, en utfordring i å bevise at de fortjener det, sier Ingebrigtsen som gjerne skulle tatt opp enda flere fra B-stallen.

– Jeg bruker mye heller unge spillere som vil noen vei, enn mer etablerte spillere som ikke har tatt nye steg.

Glemmer opprykk.

Prislappen for å gi Robertsen og Want proffkontrakter, ligger på rundt 24.000 kroner til sammen ut året. Den summen betales eksternt, og selv om både Stokmarknes og Grand har krav på utdanningskompensasjon, tror ikke Glimt dette vil by på store problemer.

– Det tror jeg helt sikkert lar seg løse, sier Ingebrigtsen som lar opprykksfokuset ligge.

– Vi skal selvsagt gå på banen for å vinne alle kampene, men slik situasjonen til Glimt er pr. i dag, så kan vi nesten ikke rykke opp. For å spille i eliteserien neste år ville vi måttet hente minst tre forsterkninger som alle ville vært dyre i drift. Det kan vi ikke gjøre. Vi må uansett selge spillere før neste sesong, og må begynne å bygge for framtida nå. Så får plasseringen bli som den blir.

Tøft av klubben.

For Erlend Robertsen og Ruben Want betyr det at sesongen får en heller uventet avslutning for deres del.

– Jeg trodde jo sesongen var over sist helg, men dette er veldig artig, sier Want.

– Jeg synes det er tøft av klubben å tørre å gi oss sjansen allerede nå, sier Robertsen.

Begge har trent jevnlig med A-laget i høst, og føler de har hatt stort utbytte av det.

– Det har vært nyttig å kjenne litt på nivået. Nå gjelder det bare å tørre å slippe seg løs når muligheten byr seg, sier Robertsen.

For Daniel Berntsen er det ekstra artig å få to kompiser med seg opp på A-laget.

– Det er artig å få selskap av noen jeg kjenner godt, selv om jeg føler at jeg har blitt veldig godt mottatt av alle, sier Berntsen som fort kan bli å finne i startoppstillingen mot Ranheim, og da sannsynligvis som kantspiller.

– Jeg tar den spilletiden jeg får, selv om jeg aller helst spiller indreløper, sier Berntsen som er glad for signalene fra klubben.

– Det sier jo mye om at man har tro på oss. Vi er en gjeng som tør mye. Det er tross alt bedre å tørre, enn ikke å tørre. Man lærer av de feilene man gjør, sier 17-åringen.

At Glimt valgte å hente opp Berntsen, ga en god signaleffekt til resten av ungguttene i klubben.

– Det er selvsagt inspirerende å se andre få muligheten. Og nå som man får den selv, er det bare å gripe den, sier Robertsen.

Artikkeltags