August Jensen har vært nødt til å holde på to store hemmeligheter i det siste. Nå kan han endelig snakke om dem begge.

Tidligere denne uka ble det omsider offisielt at han har signert proffkontrakt med Israel Cycling Project. Torsdag var navnet hans blant de ni som landslagstrener Stig Kristiansen leste opp, som får sykle VM på hjemmebane i Bergen i september.

Uttaket kom ikke som noen stor overraskelse på Jensen.

– Jeg har snakket jevnlig med landslagssjefen, og fått litt signaler over hele linja. Det er vel to uker siden jeg fikk beskjed om at jeg skulle forberede meg til VM. Det er vel mest en lettelse jeg føler nå, over at jeg får sykle i VM. Hadde noen sagt til meg i vår at jeg skulle bli tatt ut til VM, så hadde jeg sikkert hoppet i taket. Nå har det vært en jevn glede, og en lettelse. Det fine nå er at jeg slipper å holde det hemmelig, sier August Jensen.

Full klaff

I starten av årets sesong var ikke VM noe tema.

– Det var en fjern bonus, men jeg var klar over at det ville være vanskelig for en kontinetalrytter å komme med. Jeg var klar over at det gjaldt å prestere, spesielt i de norske etapperittene. Men jeg hadde ikke forutsett at jeg skulle få en så god sesong, med 34 topp-ti-plasseringer og full klaff med etappeseier i Arctic Race, sier bodøgutten.

Hjelperytter

Han drar til mesterskapet som hjelperytter. I den norske nimannstroppen er det stjernene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen det skal kjøres for.

– Jeg blir hjelperytter de luxe, og har ingen ambisjoner om å kjempe topp ti. Det får Edvald og Alexander ta seg av. Men det blir ekstremt stort å få sykle VM på hjemmebane. Det er ikke mange norske som får oppleve det. Så det skal jeg nyte fullt ut, sier Jensen, vel vitende om at legender som Thor Hushovd og Kurt-Asle Arvesen aldri fikk oppleve et VM i Norge.

Her er hele den norske troppen: Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen, Vegard Stake Laengen, Truls Korsæth, Odd Christian Eiking, Daniel Hoelgaard og August Jensen.