Storeslem for Alstad

Avgjorde. Fredrik Andre Bjørkan scoret det avgjørende målet i finalen.

Avgjorde. Fredrik Andre Bjørkan scoret det avgjørende målet i finalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Gikk rett fra straffekonk til finaleseier.

DEL

Det ble ikke mye tid til hvile mellom slagene for Alstads fotballgutter fredag. Etter at Hunstad utliknet til 1-1 helt i sluttfasen av semifinalen, måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene.

- Vi rotet det litt til der bak, konstaterer Tommy Josefsen.

Avgjørelsen lot vente på seg også her, men til slutt kom tverrliggeren i veien for Hunstads drøm om å kopiere skolens jenter i å ta seg til finalen i skolecupen.

I stedet skulle det stå mellom et Saltvern-lag bestående av Bodø/Glimt- og Junkeren-spillere - og et Alstad-lag bestående av Grand- og Glimt-spillere. Og den startet umiddelbart.

Det ble en kamp med mye godt spill fra begge lag, men Alstad var sterkest.

- Semifinalen trigget oss veldig. Det ble tøft, men vi fikk det ene målet og greide å beholde roen. Det var bra, forteller Josefsen.

Det ene målet - finalens eneste - var det Fredrik Andre Bjørkan som satte inn.

- Innlegget kom fra Jonas Berg på høyresiden, og jeg skjøt bare i lengste, beskriver Bjørkan.

I fjor røk Alstad-guttene ut i gruppespillet. For to år siden tapte de finalen på straffer. I år ble det seier, som det ble for Alstad-jentene dagen i forveien.

- Vi har vært proffe på kosthold, restitusjon og oppvarming. 16 spillere har bidratt på og utenfor banen, og humøret i troppen har vært godt hele veien, oppsummerer de glade vinnerne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken