Stolt Mini på golf-åpning

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Salten golfklubb hadde ikke spart på toppnavnene da den ni hulls banen på Myklebostad offisielt ble åpnet.

DEL

Gjestelista var lang da Salten golfklubb i går inviterte medlemmer, sponsorer og celebre gjester til offisiell åpning av klubbens ni hulls golfbane.

Mini Jakobsen, som er Salten golfklubbs høye beskytter og eier spillerrett nummer én, var der.

Med seg hadde han tidligere landslagskollega fra fotballbanen – og også han lidenskapelig golfspiller, Tore Pedersen.

Salten golfklubb hadde dessuten fått to av Norges desiderte golfprofiler, Per Haugsrud (tidligere proff) og Øyvind Rohjan (regjerende norgesmester), til å kaste glans over åpningen.

Til slutt kom banens arkitekt Robin Hiseman fra Skottland for å slå det aller første slaget etter at banen var offisielt åpnet.

Bedre enn VM. Og selv om tåka lå tykt over den naturskjønne golfbanen under selve åpningen, synes Mini at golf på Myklebostad absolutt var å foretrekke framfor VM-jobbing med TV2 i Tyskland.

– Det er jo snakk om prioritering, fleiper Mini før han forklarer:

– TV2 vurderte at de heller ville ha meg hjemme for å jobbe med norsk fotball under VM, og det passer meg egentlig veldig bra. Jeg har vært med flere ganger både som spiller og som TV2-medarbeider i EM og VM, og det kan bli mye pes. Da er det greiere å kunne ta en runde på golfbanen på formiddagen, for så å sette seg foran tv-en med en cola og se på VM-kamper om kvelden.

Han legger til:

– Og særlig når man får komme til Bodø for å være med på åpningen av en ny golfbane. Det er det ikke hvert år man får oppleve.

Miljø for de unge. Før turneringen i går kveld hadde Mini ennå ikke tatt golfbanen "sin" nærmere i øyesyn. Han tror det uansett blir avgjørende for sportens framtid i Bodø at Salten golfklubb klarer å skape et skikkelig miljø i og rundt klubbhuset.

– Skal klubben få noen stor sportslig utvikling, er det viktig å få inn gutter og jenter mens de ennå er lette og ledige i kroppene. Selv startet jeg da jeg var 33 år. Jeg har nådd et visst nivå, men kan aldri bli ordentlig god, sier Mini.

Og faktisk tar den gamle konkurransemannen dette med knusende ro nå, i en alder av 40 år og med et handikap på 5,8.

– Slår jeg et virkelig dårlig slag, kan jeg finne på å hive kølla. Men så plukker jeg den opp igjen, og så er det glemt like etterpå. Bare én gang har jeg knekt ei kølle, sier den blide Bodø-væringen.

Han håper imidlertid å kunne vise fram kvalitetene sine når Salten golfklubb neste gang arrangerer klubbmesterskap. – Om ikke annet for at ikke Espen Edvardsen (klubbmester, red.anm.) skal bli så breial, sier Mini før han med et glis legger til at han sikkert kommer til å bli en smule "breial" selv om han skulle bli klubbmester.

Artikkeltags