Sommerens vakreste eventyr

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Den første helga i juli inntar rundt 1.000 orienteringsløpere fra flere nasjoner Bodø og Rønvikfjellet til Midnattsgaloppen 2009, og det som fort kan bli sommerens vakreste eventyr.

DEL

Sammen med Valnesfjord IL skal B&OI Orientering skape internasjonal orienteringsfest i Rønvikfjellet med Turisthytta som den naturlige basen.

Eierne var nemlig ikke veldig vanskelige å overtale.

– Jeg bare ringte på hos Ørjan Berg og spurte. Og han var positiv fra første sekund. Verre var det ikke, sier Per Rekkedal i B&OI Orientering.

– For oss er det en fin mulighet til å vise fram dette området til Bodøfolk som ennå ikke har oppdaget det, og til de tilreisende, og derfor var det ikke vanskelig å si ja til å stille Turisthytta til disposisjon disse dagene, sier Ørjan Berg.

Glimt ut i marka. Leder i Nordland orienteringskrets, Lars Reitan, ønsket å dra veksler med profilerte idrettsaktører i byen, og fikk Bodø/Glimt med på laget.

– Vi har blitt tatt imot med åpne armer av Glimt, og vi synes det er veldig artig med et slikt samarbeid. Det er vel så vidt jeg vet ganske sjeldent at en o-klubb og en fotballklubb på høyeste nivå samarbeider, sier Reitan.

– Dersom vi i Glimt kan gjøre noe for å bidra til at folk kommer seg ut i marka, så er vi selvsagt med på det, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen som sender spillerne sine opp på Rønvikfjellet dagen etter at de har møtt Molde på Aspmyra.

– Men kart og kompass får de ikke. Til det er nok konkurranseinstinktet for sterkt, gliser Ingebrigtsen.

– Med så mange tilreisende i Bodø denne helga, håper vi jo å kunne lokke noen av dem til Aspmyra søndagen også.

Med kompassnekt fra sjefen, skal spillerne istedet være med på å lage et opplegg rundt selve konkurransen.

– Vi skal ha et familieopplegg rundt om i marka på mandagen, og det er her spillerne skal bidra, sier Ørjan Berg.

1.000 deltakere. Per nå har det tikket inn 219 påmeldinger fra løpere fra ti forskjellige nasjoner til løpet som de siste årene har vært arrangert i Troms.

– Vi sikter mot 1.000 deltakere, og synes det er veldig gøy med den internasjonale interessen. Vi har påmeldte så langt unna som fra New Zealand, sier leder for Midnattsgaloppen 2009, Morten Selnes.

– Og 1.000 deltakere har gjerne med seg familie, og med så mye folk kommer dette til å bli helt spesielt. Dette er et område som er lett tilgjengelig, og som samtidig er et fantastisk utkikkspunkt. Akkurat det bruker vi selvfølgelig veldig aktivt i markedsføringen.

Midnattsgaloppen 2009 er et samarbeid mellom B&OI Orientering og Valnesfjord IL. De to første dagene konkurreres det i Valnesfjord, før det hele flyttes opp på Rønvikfjellet søndag og mandag.

Ingen hovedsponsor. Noen hovedsponsor er ikke på plass, men arrangørene har kontroll.

– Forsvaret hjelper oss med overnatting i Bodin leir, men vi har ennå ikke noen hovedsponsor. Når det gjelder økonomien så har vi et styrevedtak på at dette ikke er noe vi gjør for å tjene penger. Vi håper på å gå i balanse, sier Rekkedal.

Og med 1.000 deltakere pluss familie og andre tilskuere skulle ikke det være noen umulighet.

– Det er ikke så veldig mange arrangement i Bodø som er større enn dette, sier Ørjan Berg.

Artikkeltags