Alexander Os imponerte stort på fellesstarten på Sjusjøen søndag.

Allerede fra start var fauskemannen offensiv, og han var blant de første inn til første skyting. Det endte med fullt hus, og ledelse ut. Også på den andre skytingen ble det fullt hus, og fortsatt ledelse.

På første stående ble det en bom på det siste skuddet, men ingen av konkurrentene klarte å hente inn forspranget.

Dermed var Os i ledelsen inn til siste skyting. Her ble det to strafferunder. På det siste skuddet var det uhyre nært, og kun en liten millimeter fra treff.

Dermed gikk Os ut likt med tyskeren Simon Schempp, som vant lørdag.

På den siste runden klarte ikke Os å følge den formsterke tyskeren. Bakfra kom også Tarjei Bø, men Os klarte å holde unna. Dermed ble det 2. plass, og et imponerende resultat av den sykdomsforfulgte veteranen.

Han var 5,8 sekunder bak Schempp i mål.

- Den innsatsen og tålmodigheten Alexander har vist for å komme tilbake etter kyssesyken er imponerende. Det står det stor respekt av, sa NRK-ekspert Liv Grethe Skjelbred på direkten.

Vil til verdenscupen

- Nå bør han få gå i verdenscupen. Enten i Hochfilzen eller Pokljuka før jul, fulgte Ola Lunde opp.

Laget til verdenscupåpningen i Östersund er allerede tatt ut, og her er det elitelandslaget som i utgangspunktet får plassene.

- Teoretisk sett er det vel Hochfilzen som er første mulighet. Jeg skulle gjerne gått rett inn i verdenscupen nå. Nå blir det vel E-cup neste helg, så det handler om å gjøre det bra der. Mulighetene er der, så det handler bare om å ta dem, sa Os til NRK etter løpet.

Han var godt fornøyd med gjennomføringen av løpet.

- Jeg trengte dette løpet for å få være med videre. Det var litt seigt å gå foran i vinden. Schempp var sprek, og jeg hadde ikke sjans til å følge da han rykket. Jeg var sliten på slutten, og fornøyd med at jeg klarte å holde de andre bak meg, sier 35-åringen.

God form

I fjor vant han sesongåpningen på Sjusjøen. Da klarte han ikke å følge opp utover i sesongen.

- I år har jeg et helt annet grunnlag. I fjor slet jeg på sommeren og høsten. I år har jeg fått trent bra, så jeg er trygg på at jeg skal komme i bedre form etter hvert, sa Os til NRK.