Ser lyst på Glimts framtid

Tror på opprykk. Johan Lædre Bjørdal, her i samtale med trener Kåre Ingebrigtsen, tror Glimt kan rykke opp i år, men vil gjerne ha inn et par nye spillere. Foto: Digitalsport

Tror på opprykk. Johan Lædre Bjørdal, her i samtale med trener Kåre Ingebrigtsen, tror Glimt kan rykke opp i år, men vil gjerne ha inn et par nye spillere. Foto: Digitalsport

Artikkelen er over 8 år gammel

For Johan Lædre Bjørdal er det bare én ting som gjelder i 2011. Opprykk.

DEL

Kapteinen, som ble kåret til Glimts beste spiller på Avisa Nordlands spillerbørs sist sesong, er optimistisk med tanke på at Bodø/Glimt skal kunne klare å rykke opp i år, etter en skuffende fjorårssesong.

- Jeg synes at det ser veldig bra ut så langt. Jeg er optimistisk med tanke på det som skal skje på banen. Så langt har vi hatt gode treninger. Jeg har ett mål for sesongen og det er at vi skal rykke opp. Jeg forventer at vi er med i den kampen, og jeg mener at Glimt hører hjemme i eliteserien. Så enkelt og greit er det, sier Johan Lædre Bjørdal.

Trenger et par nye

Etter sesongslutt har spillere som Thiago Martins, Alo Bärengrub, Ivar Andreas Forn, Anders Ågnes Konradsen og Stefan Johansen forsvunnet fra de helgule. Inn har foreløpig kun Jim Johansen (Strømsgodset) og Karl Morten Eek (tilbake fra lån i Løv-Ham) kommet.

- Det er Kåre Ingebrigtsens jobb å finne ut hvordan han skal disponere laget, men det ville hevet gruppen å få inn et par mann til. Vi har et bra lag, og har hele sentrallinjen fra i fjor. Vi skal bli bedre defensivt og enda litt hvassere offensivt. Får vi inn et par mann til så tror jeg at vi er gode nok til å rykke opp. Vi har mange unge sulte spillere på vei, og vi andre er blitt ett år eldre. Jeg er optimistisk og ser lyst på framtiden til Glimt, slår han fast.

Ba ikke om å bli fristilt

Etter at lønna til Glimt-spillerne var forsinket for andre måned i november skrev Avisa Nordland at Lædre Bjørdal hadde levert et skriftlig ønske om å bli fristilt fra kontrakten. Det tilbakeviser han på det sterkeste.

- Det er fullstendig feil. Jeg leverte en skriftlig advarsel til klubben om at de måtte overholde betingelsene i forhold til min kontrakt, noe de ikke gjorde i to måneder. Vi fikk lønna for sent, og kun 60 prosent. Det gjorde jeg etter anbefalinger fra NISO (spillerorganisasjonen) og min agent Tore Pedersen. Det er direkte feil at jeg ville utnytte klubbens situasjon til å komme meg vekk, og jeg er oppgitt og irritert på journalisten som skrev det. Usaklig og uprofesjonelt, tordner Lædre Bjørdal.

Skylder Glimt mye

Han mener at han snarere tvert imot har vært lojal og har forsøkt å bidra positivt i forhold til klubbens vanskelige situasjon.

- Om jeg hadde ønsket å gå som gratis som Bosman-spiller hadde jeg gjort det i 2009, i stedet for å resignere en lang kontrakt med klubben. Dersom jeg forlater Glimt ønsker jeg at klubben skal få penger for meg, for jeg skylder klubben mye. Jeg har gått ned 10 prosent i lønn ved to anledninger, både i 2009 og 2010. I tillegg har jeg sagt fra meg bonuser. Årsaken til at jeg leverte den skriftlige advarselen var at jeg ville at ting skulle gjøres ordentlig i forhold til jusen og det som står i min kontrakt. Jeg synes at det i dag ser bedre ut i klubben, og vi fikk lønna som vi skulle nå i januar. Så om noen har tolket det slik at jeg har ønsket å utnytte Glimts økonomiske situasjon, så stemmer det overhodet ikke, sier 24-åringen.

Ønsker av flere

Etter det Avisa Nordland kjenner til har flere klubber forhørt seg om midtstopperen. Start, Aalesund og Tromsø skal alle ha lagt inn bud, som har blitt avvist.

- Det er ingen nedtur for meg å fortsette i Bodø/Glimt, dersom klubben har ambisjoner om å rykke opp. Jeg har sagt at jeg vil spille på det øverste nivået i Norge, men ikke for enhver pris. Dersom det kommer en klubb som vil kjempe i toppen i eliteserien er det aktuelt. Men dersom det kommer en klubb som er på nedre halvdel er det helt uaktuelt. Da kan jeg heller være her, rykke opp med Glimt så spiller vi i eliteserien selv neste sesong, sier han bestemt.

God form

Han kom litt tregt i gang med treningen etter nyttår på grunn av influensa, men er nå tilbake i godt slag.

- Jeg er helt 100 prosent nå, og godt i gang med treningen. Jeg gleder meg til sesongen og framtiden. Det er lite som skal til for at vi er helt i toppen, sier Lædre Bjørdal.

Tiden fra sesongslutt i fjor har han også brukt godt.

- Det ble mye jobbing med skolen. Jeg og Ruben Imingen var blant annet i praksis ved Bodin Videregående Skole. I tillegg fikk jeg meg en tur til Thailand med samboeren. Så nå er batteriene ladet og jeg er klar for en lang sesong. Vi må bare legge vekk alt fokus på økonomi og gjøre en best mulig treningsjobb. Jeg synes det ser positivt ut. Folk er pigge på trening, og det håper jeg fortsetter, avslutter Johan Lædre Bjørdal.

Artikkeltags