Se den ville opprykksjubelen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Her får Tverlandet beskjed om at de har rykket opp. Se video.

DEL

Tverlandet-spillerne går bananas når trener Ståle Pettersen - med mobiltelefonen i hånda - får beskjed om at opprykksrival Steigen har feilet i Brønnøysund.

Fikk hjelp

Før lørdagens avsluttende HESA-runde var det kun et utfall som ville sikre Tverlandet opprykket. De var avhengig av seier hjemme mot Korgen, samtidig som Steigen måtte gå på en smell borte mot Brønnøysund. Og slik gikk det.

Tverlandet brukte ikke lang tid på å avgjøre deres kamp mot Korgen. Før tjue minutter var spilt ledet de hele 6-0. Deretter slapp de seg noe nedpå og kampen endte med 8-1-seier. Dermed var all spenning knyttet til sluttresultatet i Brønnøysund.

Steigen hadde initiativet og trengte kun å ta poeng borte mot Brønnøysund. De sviktet imidlertid da det gjaldt som mest, og tapte 0-2 etter to raske baklengsmål tidlig i andre omgang.

- Fantastisk

Etter kampslutt på Tverlandet, samlet laget seg utpå banen og ventet på at sluttsignalet skulle gå i Brønnøysund. Omtrent klokken 16.50 var det klart - opprykket var sikret! Spillerne var i ekstase og jubelscenene var ikke til å ta feil av.

Laget vant 4. divisjon på bedre målforskjell enn Steigen. Begge lag endte på 43 poeng. Tverlandet hadde imidlertid 15 plussmål mer og sikret derfor opprykket på bekostning av Steigen.

Tverlandet-kaptein Torbjørn Niska Nikolaisen var strålende godt fornøyd etter kampslutt.

- Dette føltes rett og slett helt fantastisk. Det kan nesten ikke beskrives. Jeg fikk noen tårer i øynene da vi fikk beskjeden om at opprykket var i boks. Dette hadde vi ikke forventet og dette opprykket var kun en bonus for oss.

Takket Brønnøysund

Trener Ståle Pettersen var stolte av sine egne gutter, og rettet samtidig en stor takk til hjelpen fra Brønnøysund.

- Vi var avhengige av hjelp for å kunne klare det. De hadde egentlig ikke noe å spille for, men det viste bare at de er profesjonelle og hadde det riktige fokuset.

Brønnøysund skal helt klart ha sin ære for at det var vi som rykket opp, sa Pettersen.

Les mer i mandagens papirutgave!

Artikkeltags